•Genel kullanım alanlarına ilişkin sosyal mesafe planı hazırlanmıştır.
•Misafirlerin kolayca görebileceği yerlerde uyulması gereken kurallar ile ilgili bilgilendirme ve sosyal mesafe işaretlemeleri yapılmıştır.
•Sosyal mesafe kuralları korunarak otel kapasitesi yeniden planlanmıştır. Plana uygun kapasiteden fazla misafir alınmayacaktır.
•Misafirlerin tesise girişte temassız ateş ölçer ile ateşleri ölçülecektir.
•Otel girişlerinde dezenfeksiyon paspası ve el dezenfeksiyon ile misafirler karşılanacaktır.
•Misafirlerin talep etmesi halinde tek kullanımlık maske ve eldiven gibi kişisel koruyucu ekipman verilecektir.
•Misafirlere son 14 gün içerisinde bulunduğu yerlerin, varsa kronik rahatsızlıklarının bilgisi alınacaktır.
•Sosyal mesafe kurallarına uyularak hızlı giriş işlemleri tamamlanacaktır.
•Tüm genel alanlarda sosyal mesafe kurallarına uygun işaretlemeler yapılmış olup, tüm önlemler alınmıştır. Sosyal mesafe kurallarına misafirlerin uyması sağlanacaktır. Uymayan misafirler uyarılacaktır.
•Mini kulüplerde sosyal mesafe düzenlemelerine uygun olarak rezervasyon ile çocuk kabul edilecektir. •Çocukların oyun/yemek masaları, bireysel oyun alanları mesafe en az 1,5 metre olacak şekilde düzenlenip, sık sık havalandırma yapılacaktır.
•Oyuncaklar, hobi malzemeleri, çocuk oyun parkı donanımları sık sık su ve deterjanla temizlenecektir. Sonrasında %70'lik alkol ile silinip, kurutulacaktır.
•Mini kulübe girişte, çocukların temassız ateş ölçümü yapılacaktır.. Ateşi 38 dereceden yüksek olan ve hastalık belirtisi olan çocukların aileleri ile irtibata geçilerek sağlık kuruluşuna yönlendirilecektir.
•Giriş ve çıkışlarında çocukların el hijyeni için el antiseptiği bulundurulmaktadır. El antiseptikleri çocukların ulaşamayacakları yerlere konulmuş olup, personel gözetiminde çocukların kullanması sağlanacaktır.
•Genel kullanım alanlarının ve genel misafir tuvaletlerinin girişlerinde, farklı yerlerde el dezenfektanı veya antiseptiği bulunmaktadır.
•Fitness salonu rezervasyon sistemi ile alınacak olup, kişi sayısı ve kullanım süresine göre kullanıma açık olacaktır. Her kullanımdan sonra standartlara uygun hijyen malzemesi ile ekipmanların temizliği sağlanacaktır.
•Hamam, sauna, spa üniteleri kullanıma açılmayacaktır.
•Plaj-havuz havluları poşetler içinde muhafaza edilecek olup, görevli personel tarafından misafirlere sunulacaktır.
•Yiyecek ve içecek alanlarında masalar arasında 1,5 metre, yanyana sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlenmiştir. Servis personeli, servis esnasında mesafe kurallarına uyarak servis yapacaktır.
•Açık büfe uygulamasına devam edilecek olup, pleksiglas ile kapatılacak ve misafirlerimizin isteğine göre görevli mutfak personeli tarafından sunum yapılacaktır.
•Genel kullanım alanlarında çay-kahve makinesi ve su sebilleri yer almayacaktır. Görevli servis personeli tarafından misafirin servis alması sağlanacaktır.
•Yemek masaları, sandalyeler, servis malzemeleri, şeker, tuz, baharat, peçete, menü gibi malzemelerin her misafir kullanımından sonra alkol bazlı ürünlerle hijyen temizliği yapılacaktır. Tek kullanımlık şeker, tuz, baharat, peçete kullanılacaktır.
•Odalar, elle temas edilen yüzeyler ve telefon, kumanda, kapı-pencere kolları gibi donanımlar misafirin konaklaması sona erdiğinde dezenfekte özelliği olan ürünlerle temizlenecektir. Odalarda tek kullanımlık buklet malzemeleri bulundurulacaktır.
•Oda temizliği maske takan personel tarafından, her misafir odası için tek kullanımlık eldiven kullanılarak yapılacaktır.
•Odalar sıklıkla havalandırılacak olup, her misafir çıkışında 12 saat kuralı ile dezenfekte edilerek yeni misafir girişi sağlanacaktır.
•Havuz suyunun, havuz ve plaj çevresinin temizliği ve hijyeni sağlanmıştır.
•Klor seviyesi açık havuzlarda 1-3 ppm, kapalı havuzlarda 1-1,5 ppm arasında tutulur. Periyodik ölçümler takip edilmektedir.
ÇALIŞANLAR İLE İLGİLİ
•Personel transfer araçlarında temizlik ve hijyen sık aralıklarla yapılmaktadır. Transfer araçlarının taşıma kapasitesi genelgelerde belirtilen sosyal mesafe kurallarına uygun yapılmaktadır.
•Çalışanlarımızın tesise giriş ve çıkışlarında temassız ateş ölçerler ile vücut ısıları ölçülmektedir.
•Çalışanlarımız, düzenli aralıklarla sağlık kontrolleri yapılacaktır.
•Çalışanlarımız üniformaları günlük olarak değiştirmekte olup, işbaşı yapmadan önce dezenfekte uygulamasından geçmektedirler.
•Personel çalışma ünitelerinde yeterli sayıda dezenfeksiyon ünitesi mevcuttur.
•Tüm alanlarda çalışan personelimiz, maske ve tek kullanımlık eldiven takmaktadırlar.
•Personel ortak kullanım alanlarında pandemi ve hijyen konularını içeren bilgilendirmeler bulunmaktadır.
•Çalışanlarımız, misafir ile arasındaki sosyal mesafe kurallarına dikkat etmektedirler.
Pandemi sürecinin başlamasından itibaren tüm personelimize, yaşanan pandemi ve korunma yöntemleri ile bulaşma şartları hakkında uzman firma ve sağlık ekipleri tarafından eğitimler verilmektedir.
•Gıda güvenliği ISO 22000 belgemiz bulunmakta olup, bu kapsamda tüm yiyecek ve içecek hizmetlerinde en üst seviyede hijyen uygulamaları takip edilmekte ve gıda ve su numunelerinin analize gönderilmektedir.