Misafirler ve çalışanlar için üretimi yapılan tüm ürünler güvenli tedarikçilerden satın alınarak, kontrol ve dezenfeksiyon işlemlerinden sonra tesise kabul edilmektedir. Tüm depolanma ve saklanma koşulları ile gıda üretimi uluslararası standartlara uygun ve hijyenik ortamlarda yapılmaktadır.
Tüm tedarikçilerden ve diğer paydaşlardan Covid-19 ile ilgili aldıkları önlemler konusunda bilgiler alınmakta, gerekli denetimler ve kontroller yapılmaktadır.
Sağlık kuruluşu olarak en üst düzeyde hizmet veren Yaşam Hastanesi ve Alanya Uygulama ve Araştırma Merkezi ile işbirliği içinde olan tesiste ayrıca doktor hizmeti sunulmaktadır.
Olası vaka durumlarında eylem planları hazırdır. Yapılan tüm işlem ve uygulamalar detaylı olarak kayıt altına alınmaktadır.
Tesis uluslararası akreditasyona sahip firmalar tarafından her yıl düzenli olarak denetlenmektedir. Buna ek olarak ‘Sağlıklı Turizm Sertifikası’ kapsamında TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından aylık olarak denetlenmekte ve pandemi sürecinde tesislin aldığı önlemler tüm detayları ile kontrol edilerek onaylanmaktadır.
Tesisin önceliği misafirlerine kendilerini sağlıklı, güvenli ve evlerinde hissedebilecekleri temiz, yeşil ve güvenli bir tatil imkânı sunabilmektir.
Uluslararası standartlara uygun olarak uygulanmakta olunan temizlik ve hijyen çalışmalarının sıklığını arttırılarak, gelişen şartlar doğrultusunda tüm önlemleri almak, ‘Pandemi’ sürecinde ve sonrasında oluşabilecek tüm bulaşıcı ve salgın hastalıklara karşı hazırlıklı olmak amacıyla tesiste yürütülen çalışmalar aşağıda yer almaktadır.
Green Garden Resort Hotel Pandemi Sürecinin hemen başında oluşturduğu Kriz Yönetim Ekibiyle, gündemi ve gelişmeleri sürekli takip etmektedir.
Otelde mevcut işlemekte olan ve pandemi sürecinde tekrar revize edilen POSI Prosedürleri (Prevention the Spread of Infection/Bulaşıcı Hastalıkların Yayılmasının Önlenmesi), Gıda & Su Güvenliği, Kalite ve Hizmet Yönetimi Prosedürleri, Risk Analizleri, Acil Durum Planları ve hizmetler için belirlenen kurallar standart hale getirilmiştir.
Tesiste var olan ve aşağıda yer alan resmi ve bilim otoritelerinin yayınları, genelgeleri ve referansları doğrultusunda yenilenerek uygulamaya alınmış yönetim standartlarımızı da, gelişen şartlar doğrultusunda güncellemeye devam edilecektir.
- Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yayınladığı öneriler,
- Kültür ve Turizm Bakanlığı’mız tarafından yayımlanan alınacak önlemlere yönelik Genelge, Tebliğ ve Yönetmelikler
- T.C. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun açıklamaları ve tavsiye kararları,
- Yerel sağlık birimlerinin ve sektör birliklerinin görüş ve önerileri
- İşbirliği içinde olunan tedarikçi, acente ve tüm paydaşlardan alınan tavsiyeler
Tesisin iç kontrol mekanizmasında, uzman kadrolarla gelişmelere göre sürekli iyileştirmeler yapılmakta ve değişen şartlara göre aşağıdaki kamu ve akredite olmuş özel sektör kuruluşları tarafından sürekli izlenmekte ve denetlenmektedir.
- Yasal Bakanlık Denetimleri, Valilik Komisyon Denetimleri
- Genel İş Sağlığı ve Güvenliği Denetimleri
- Çevre Yönetmeliklerine Uyumluluk Denetimleri
- Genel Sağlık ve Güvenlik Denetimleri
- Havuz Güvenliği Denetimleri
- Gıda Güvenliği Denetimleri
- 3. Taraf Denetimler
Misafirler ile doğrudan veya dolaylı şekilde iletişimde olan ve aynı zamanda birbirleri ile temas halinde olduğunu bilinen çalışanların hijyeni ve sağlıklı kalmaları en önem verilen konulardan birisidir.
Bu konuda alınan önlem ve uygulamalar aşağıda yer almaktadır.
- Tüm çalışanların tesise giriş ve çıkışları esnasında dijital termometre ile ateşi ölçülmekte, görsel ve genel kontrolleri yapılarak kayıt altına alınmaktadır. Ateşi yüksek ve hastalık ile ilgili bulgulara rastlanan personel tesise alınmamakta ve en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmektedir. Kendisini iyi hissetmeyen personele iş yerine gelmemeleri ve izleyecekleri protokoller konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.
- Çalışanların üniformaları sıklıkla değiştirilerek yıkanmakta ve dezenfeksiyonu sağlanmaktadır.
- Çalışanlar işbaşı yapmadan önce, gerektikçe ve düzenli olarak her saat başı belirlenen kurallara göre ellerini yıkayıp dezenfekte etmektedir. Tüm alanlarda çalışanların rahatlıkla ulaşabileceği yeterli sayıda dezenfektan üniteleri mevcuttur.
- Kat hizmetleri, temizlik hizmetleri, yiyecek içecek üretimi ve servis alanları ile bulaşıkhane gibi geri planda çalışan personel maske ve tek kullanımlık eldiven takmak zorundadır.
- Personelin ortak kullanım alanlarında pandemi ve hijyen konularında afişler, broşürler bulunmakta ve bu alanlarda güvenli sosyal mesafe kuralı uygulanmaktadır.
- Her çalışanın, misafir ile aralarındaki iletişiminde güvenli sosyal mesafe kuralını bilmekte ve uygulamaktadır. Misafir ile direk iletişimde bulunan çalışanlar maske/siperlik kullanmaktadır.
- Otelde çalışanlar için sertifikalı sağlık personeli görev yapmaktadır.
- Pandemi sürecinin başlamasından itibaren tüm çalışanlara, kişisel hijyen uygulamaları, bulaşıcı hastalık korunma yöntemleri ve bulaşma önleyici tedbirler ile ilgili olarak uzman kadro ve yetkili kuruluşlar tarafından online eğitimler verilmiştir ve eğitimler güncellenerek devamlı olarak tekrarlanmaktadır.
Tesiste misafirlerin yeşil doğa içerisinde, temiz alanlarda kendilerini güvende hissettikleri bir tatil geçirmeleri için çalışılmaktadır. Bu sebeple dünya standartlarında, bulaşıcı hastalık virüslerine karşı etkili, doğaya zararı en az ve insan sağlığı için güvenli kimyasalları kullanarak temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları tesis genelinde sürdürülmektedir.
Bu konuda alınan önlem ve uygulamalar aşağıda yer almaktadır.
- Tesis genelinde tüm temas noktaları, bu noktalar için etkili temizlik ve dezenfeksiyon kimyasalları belirlenmiş, mevcut uygulamalara ek olarak bu noktalarda dezenfeksiyon sıklığı arttırılmıştır.
- Misafirlerin kullandığı tüm kapalı alanların gün içinde belirlenen sıklıkta ortam dezenfeksiyonu sağlanmakta ve ayrıca bu alanlarda havalandırma veya havalandırma ünitelerinin %100 tam kapasite temiz hava ile çalışması sağlanmaktadır.
- Tüm asansörlerde, restoranlarda, genel alanlarda, wc’ lerde, mağazalarda ve ihtiyaç duyulan her noktada el dezenfeksiyon üniteleri bulunmakta ve takibi titizlik içerisinde yapılmaktadır.
- Tesisin tüm alanlarında temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri sıklaştırılarak hazırlanan detaylı kontrol listeleri ile uzmanlar tarafından denetlenmektedir.
- Asansörler ve mağazalar dahil olmak üzere tüm kapalı alanlarımızda kişi kullanım kapasiteleri sınırlandırılmıştır.
- Tüm misafirlerin uyması gereken kurallar, alanların geneline asılmıştır.
- Tüm ortak kullanım alanları, genel alanlardaki oturma grupları, havuzlarda ve plajda bulunan şezlonglara ek olarak bekleme gerektirecek bölgelerde 1,5 metre güvenli sosyal mesafe ve kapasite kuralı dikkate alınarak uyarılar asılmış ve işaretlemeler yapılmıştır.
- Tüm temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinde çalışanlar mutlaka maske, eldiven, koruyucu gözlük, tulum veya siperlik kullanacaktır.
- Pandemi sürecinde kişisel koruyucu ekipmanlar (maske ve eldivene ek olarak, tek kullanımlık tulum, galoş vb.) atık haline geldiğinde bunlar çalışanlar ve misafirler için belirlenmiş atık toplama kutularında toplanıp 72 saat bekletildikten sonra imhası sağlanmaktadır.
- Misafir tarafından ziyaret edilecek hamam, spa, sauna, buhar odası ve fitness alanları bu süreçte açılmayacak, açılması durumunda randevulu sistemle hizmete girecek ve her kullanım sonrası dezenfeksiyonu sağlanacaktır.
Misafirlerin kolay ve hijyenik olarak güvenli bir şekilde otele giriş ve çıkışları ile ilgili bir takım ilave önlemler alınmıştır.
- Bavullar ve diğer eşyalar, bu konuda gereken eğitimleri almış olan çalışanları tarafından dezenfekte edilerek misafirlere teslim edilecektir.
- Tesise giriş yapacak misafirlerin temassız ısı ölçerler ile ateşi ölçülecek ve nefes darlığı/öksürük/baş ağrısı gibi belirtileri hakkında bilgi alınacaktır. Ateş (38°), nefes darlığı veya öksürük gibi belirtilerin olması durumunda misafirler sağlık ekibi kontrolü sonrasında tesise kabul edilmeyecektir.
- Görevli personele uygulamakta olunan önlem ve alınan tedbirleri genel olarak anlatan yazılı metinler ile beraber hoş geldin kolonyası veya dezenfektanı ikram edilecektir.
- Otel Guest Relation çalışanları misafirlere her konuda yardımcı olacak şekilde görevlendirilmişlerdir.
- Otele giriş ve çıkışlarda temas ve yoğunluk olmasını engelleyecek tüm tedbirler alınmış olup güvenli mesafe aralıkları zeminlerde işaretlenmiş ve beklemek gerektiğinde de güvenli dinlenme alanları oluşturulmuştur.
- Kapı kartları misafirler otele giriş yapmadan dezenfekte edilerek hazırlanmış olup korumalı kılıflarında güvenli şekilde teslim edilecektir.
- Gereken belgeleri doldurmak için verilen kalemler otele giriş yapmadan önce hazırlanarak dezenfekte edilmiş olacaktır.
- Dileyen misafirler otele giriş yapmadan önce mail ile irtibata geçmeleri halinde on-line check in giriş işlemlerini daha güvenli şekilde yapabileceklerdir.
- Belli limitler dahilinde olmak üzere temassız POS Makineleri kullanılacak olup bu makineler devamlı olarak dezenfekte edilecektir.
Misafirlere hijyenik ve temiz bir mekanda kendi evlerinde olduğu gibi güvenli bir şekilde konaklama yapabilecekleri ortamı sunmak öncelikli amaçtır.
Bu konuda alınan önlem ve uygulamalar aşağıda yer almaktadır.
- Oda Temizliğinde görevli çalışanlar maske ve tek kullanımlık eldivenler ile çalışmaktadırlar. Her odanın temizliği sonrasında diğer odanın temizliği başlamadan eller yıkanarak yeni maske, eldiven ve temizlik bezleri değişikliği yapılmaktadır.
- Oda temizliklerinde tüm misafir temas noktaları (minibar içecekleri dahil) ve havalandırma üniteleri virüslere karşı etkili dezenfektanlar kullanılarak dezenfekte edilmektedir.
- Odalarda her çıkış sonrası temizlik ve temas yüzeyleri dezenfeksiyonundan sonra ortam dezenfeksiyonu uygulanmaktadır.
- Odalar temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri sonunda havalandırılmakta ve en az 12 saat boş bırakılmaktadır.
- Tekstil malzemeleri aksi talep edilmediği sürece üç günlük periyotlarda ve her misafir çıkışında değiştirilmektedir.
- Kullanılan tüm tekstil ürünlerinin yıkanması aşamasında makine doluluk kapasiteleri düşürülmek sureti ile, deterjan ve dezenfektanın tekstil üzerindeki etkinliği arttırılmaktadır. Kuru sıcak hava ve buharlı sıcak hava ile tekstiller ekstra dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulmaktadır.
- Tüm tekstiller türlerine göre gruplar halinde paketlenerek kullanılmaktadır.
- Misafirlerin günlük kullanımı için hazırlanan buklet malzemeleri yerlerine koyulmadan önce dezenfekte edilmektedir. Bu ürünlere ilave olarak misafirlerin kullanımı için ilave el dezenfektanları, tek kullanımlık eldivenler ve maskeler bu sete ilave edilmiştir.
- Kapalı Havuz, Açık Havuz ve Plajlarda şezlong araları güvenli mesafe aralığı olarak 1,5 metre kuralına göre düzenlemesi yapılmıştır. Misafir kullanımında olan şezlong vb. malzemeler her misafir değişiminde dezenfekte edilmektedir.
- Havuzlara giriş öncesi misafirler istisnasız duş almak ve şezlongları havlusuz kullanmamak yönünde uyarılacaktır.
- Havuz dezenfeksiyonu standartlara uygun şekilde yapılacak ve havuz suyunun kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri rutin olarak alınmaya devam edecektir.
- Spor ve eğlence aktiviteleri güvenli sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düşük kapasitelerde ve soft şekilde devam edecektir.
- Çocuk kulübü ve oyun alanları bu süreçte kapalı olacaktır.
Tesiste, uluslararası düzeyde uygulanılan mevcut gıda hijyeni ve güvenliği önlemlerine ek olarak, aşağıdaki uygulamalar ile sosyal mesafe, sağlık ve güvenlik önlemleri bir kat daha arttırılmıştır.
- Tüm gıda ve içecekler, üretim ve sunum aşamalarında uluslararası standartlarda alınan gıda güvenliği ve hijyen önlemleri ile uygulama sıklığını arttırılmıştır.
- Otelde açık büfe servis sistemi belli bir oranda daraltılacak, büfelerde daha hijyenik ve güvenli malzeme ve teçhizatlar kullanılacak olup sıklıkla yenileri ile değiştirilecektir.
- Self servise izin verilmeyecek olup, tüm yiyecek ve içecek hizmetleri görevli personel tarafından yapılacaktır.
- A la Carte Restoranlar gerekli tüm tedbirler alınarak misafirlerin hizmetine açık olacaktır.
- Tüm Yiyecek ve İçecek üniteleri girişlerinde el dezenfeksiyon üniteleri bulunacak ve girişlerde karşılama ve kapasite kullanımları ile ilgili olarak gerekli bilgilendirme yazıları veya yönlendirmeleri yapan personel görev alacaktır.
- Tüm Yiyecek ve İçecek ünitelerinde masa, sandalye ve tüm oturum aralıkları, tavsiye edilen güvenli mesafelere uygun olarak 1,5 metre aralıklarla düzenlenmiştir.
- Masalarda masa örtüsü ve bez peçete kullanılmayacaktır, masaya oturulması durumunda tek kullanımlık servis veya ambalajlı çatal, kaşık, bıçak ve talep etmeniz durumunda tek kullanımlık baharatlar sunulacaktır.
- Pandemi süresince alkollü ve alkolsüz sıcak/soğuk içecek sunumunda içecek ünitelerinde görevli çalışanlar misafirlere yardımcı olacaktır. Ayrıca misafirler barlardan sosyal mesafe kuralına uymak sureti ile içeceklerini temin edebileceklerdir.
- Yiyecek ve İçecek ünitelerinde bulaşıklar mutlaka bulaşık makinesi ile yıkanacak ve ortama göre tek kullanımlık malzemeler ile sunumlar yapılabilecektir.
- Yiyecek ve İçecek mekanlarının genel temizlikleri ile, masa, sandalye, tezgahlar, büfeler ve diğer tüm malzeme ve ekipmanların temizlikleri servis başlangıcı ile , masa değişimlerinde ve servis bitişlerinde usulüne uygun şekilde dezenfekte işlemi yapılmaktadır.
- Misafirler yemek ve içecek alımı esnasında maske takmak zorundadır. Maskesi bulunmayan misafirler restoran girişinden temin edebileceklerdir.
- Misafirlere sunulan veya üretiminin yapılmış olduğu tüm hizmet, malzeme ve mamuller güvenli tedarikçilerden satın alınmakta ve gereken tüm kontrol ve dezenfeksiyon işlemlerinden sonra tesise kabul edilmektedir.
- Otelde depolanma ve saklanma koşulları ile üretim biçimleri son derece hijyenik ortamlarda yapılmaktadır.
- Tüm tedarikçilerin ve diğer paydaşların Covid-19 ile ilgili aldığı önlemler ile ilgili bilgiler kendilerinden alınmakta, gerekli denetimler ve kontroller otel yetkilileri tarafından yapılmaktadır.
- Tesis uluslararası akreditasyona sahip firmalar tarafından her yıl düzenli olarak denetlenmektedir. Buna ek olarak ‘Sağlıklı Turizm Sertifikası’ kapsamında TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından aylık olarak denetlenerek pandemi sürecinde tesisin aldığı önlemler tüm detayları ile kontrol edilerek onaylanmaktadır.