COVID 19 ÖNLEMLERİ
A la Carte restoranların kullanımı için minimum 5 gece konaklama şartı getirilmiştir.
SPA Wellness hizmetleri (Hamam-sauna-kapalı havuz) ikinci bir bildirime kadar durdurulmuştur.
Tesiste vale hizmeti verilmeyecektir. Misafirler araçlarını gösterilen alanlara bırakabilirler.
Otel Mini Club hizmeti vermeyecektir. Açık oyun alanında misafirler çocukları ile ilgilenebilirler.
Ücretli ve ücretsiz oda servisi hizmeti verilmeyecektir. Misafirler yeme-içme alanlarını kullanabilirler.
Soft animasyon kısıtlamalı olarak devam edecektir.
Plaj havluları günde kişi başı 1 adet olarak misafirlerin kullanımına sunulacaktır.
Disco hizmeti, resmi pandemi önlemleri kapsamına göre verilecektir.
Kuaför hizmeti verilmeyecektir.
Ön Büro Faaliyetleri
Resepsiyona girişte misafirlerin vücut ısıları ölçülecek, valiz ve çantaları da dahil olmak üzere dezenfekte edilecektir.
Check in esnasında sosyal mesafe kuralına uyularak işlem yapılır. Bu mesafe yerlere çizgi çekilerek uygulanır.
Karşılama esnasında misafire kolonya ikram edilecektir.
Resepsiyon girişinde dezenfektan standı bulunacaktır.
Gelen misafirlere misafir bilgi formu doldurtularak son günlerde ziyaret ettikleri ülkeler ve ülkemizde kendileriyle irtibata geçilecek adres ve telefon numarası paylaşmaları, Covid 19 sürecinde gerekirse kişisel bilgilerinin yetkili kurumlarla paylaşılacağına dair K.V.K.K. gereği açık rızasının alınması ve misafirin konaklama süresince veya sonrasında virüsün bulaşması da dahil olmak üzere ortaya çıkabilecek olumsuzluklardan dolayı konaklama işletmesinin hukuki olarak bir sorumluluğunun bulunmadığı yönünde düzenleme yapılacaktır. Resepsiyon, Lobi gibi yoğunluğun yaşandığı bölümlerde yerlere çizgi çekilerek işaretlenmesiyle sosyal mesafe ayarlanacaktır. Sosyal mesafe kuralına bağlı kalınacak ve uymayan misafirler uyarılacaktır.
• Resepsiyon bölgesinde bulunan masalar arasında en az 1,5 m sandalyeler arası ise en az 80 cm mesafe bırakılacaktır.
• Tesisimize giriş yapan misafirlerimize odalarına eşlik edildiği sırada otel ve Korona virüs hakkında bilgilendirme yapılır.
• Odalar uygun şekilde havalandırılmış ve dezenfekte edilmiş olarak misafire teslim edilir. Aynı şekilde tüm oda ve havlu kartları dezenfekte edilmiş olarak misafire teslim edilir.
• Resepsiyonda misafirlerin kişisel eşyalarını (cep telefonu, tablet, vb.) dezenfekte edebilmeleri için dezenfektan bulundurulacaktır. Enfekte atıkların yönetmelikler doğrultusunda toplanabilmesi için Resepsiyon bölgesinde 'Enfekte Atık Kutuları'bulundurulacaktır. Resepsiyon görevlileri Covid 19 ile ilgili bilgi sahibidir. Gereken durumlarda misafirlerimize yardımcı olacaklardır. Resepsiyon bölgesinde en az 3 farklı dilde Covid 19 ile ilgili bilgilendirme broşürleri bulundurulacaktır. Check-in saati, daha verimli temizlik yapabilmesi ve odaların havalandırılması için saat 14:00 dan sonra olacak şekilde işlem yapılacaktır.
• Karşılama için kullandığımız materyaller (tepsi, bardak, masa) düzenli olarak dezenfekte edilecektir. Ön büro deski 15 dakikada bir dezenfekte edilecektir. Misafirlerimizin temas edebileceği tüm alanlar 24 saat boyunca sıklıkla dezenfekte edilir.
• Otelimiz de gerekli izolasyonun sağlanması amacı ile Vale hizmeti verilmeyecektir.
• Misafirlerden pasaport veya kimlik alınmadan, bilgilerin doğruluğundan emin olarak form doldurma işlemi yapılacaktır.
• Sağlık ve seyahat detayları varsa belgeleri kontrol edilecektir.
• Santral çalışanları en az ön tarafta duran personel kadar otelde uygulanan önlemlere hâkim olacak ve telefonla gelebilecek sorulara eksiksiz ve doğru şekilde yanıt verebilecektir.
• Santraldeki bilgisayarın ve telefonun diğer personel tarafından kullanımına izin verilmeyecektir.
• Ofis içleri sık sık havalandırılacaktır.
• Otelde 24 saat görevli sağlık personeli bulundurulacaktır. İletişim için resepsiyona başvurulması rica olunur.
MİSAFİR İLİŞKİLERİ
• Misafir ilişkileri personeli misafirle konuşurken sosyal mesafe kuralına uyacaktır.
• Misafir İlişkileri ofisinde kolonya, dezenfektan bulundurulması ve kullanılan materyallerin sıklıkla dezenfekte edilmesi sağlanacaktır.
• Otel içerisinde hasta ya da hasta görünümlü tüm misafirler doktor ofisine ve yönetime bildirilecektir. Aynı şekilde hastaneye giden misafirlerin sağlık durumları takip edilecektir
• Misafir ilişkileri personeli teşiş içindeki Covid 19 için alınmış tüm önlemleri bilmek, takip etmek ve misafir sorduğunda cevap verebilmek zorundadır.
KAT HİZMETLERİ
• Misafir ile temas halinde olan tüm personel maske ve eldiven kullanacaktır. Oda temizliğini yapacak görevli, temizliği tek kullanımlık eldiven ile yapacak.
• Odalardan çıkan tibbi atıklar tek kullanımlık eldiven ile tıbbi atık poşetine atılacaktır.
• Odalarda kesinlikle broşür bulundurulmayacak.
• Misafir odalarında bulunan bukletler tek kullanımlık poşetler içinde misafire sunulur.
• Odalarda kullanılan havlu, çarşaf vb. tekstil ürünleri günlük değiştirilir. Tüm tekstil ürünleri uygun hijyen kuralları çerçevesinde yıkanır.
• Misafir plaj havluları kişi sayısı kadar odalara bırakılacaktır ve her gün odalardan kirlileri alınarak yenisi ile değiştirilecektir.
• Çıkış sonrası odalar temizlikten sonra dezenfekte edilecektir.
• Temizlik sırasında ve sonrasında odalar havalandırılacaktır.
• Kullanılan bütün ekipmanların (araba, kova, faraș, bez, vs) düzenli temizlikleri ardından alkol bazlı yüzey dezenfektani ile dezenfeksiyonu gerçekleştirilecektir.
• Konaklamaya hazır odanın kapısına odanın tüm hijyen kontrollerinden geçtiğine dair BİLGİLENDİRME asılacak.
• Covid 19 teşhisi konulan misafirin odasındaki nevresim, çarşaf havlu gibi tüm tekstil malzemeleri ayrı poşetlere konularak, çamaşırhane veya otel dışında çamaşır yıkama hizmeti alınan firmaya verilir.
KAT HİZMETLERİ GENEL ALANLAR
• Kapı kolları, asansör düğmeleri, genel alan wc'ler, tırabzanlar, vb. sık dokunulan nesnelere özel dikkat gösterilerek görevli personel tarafından sürekli dezenfekte edilecektir.
• Havuz ve sahil bölgesinde şezlong aralarına kanunca ön görülen mesafe aralığı bırakılacak, sehpa, sandalye vb. malzemeler düzenli olarak alkol bazlı yüzey dezenfektanı ile dezenfekte edilecektir.
• Asansörlerin belirlenen kişi sayısı kadar kullanılmasına dikkat edilecek ve uyarı bilgilendirmeler asılacaktır.
YİYECEK & İÇECEK
• Restoranlarımız sosyal mesafe kuralına uygun şekilde dizayn edilip, misafire bu yönde hizmet verir. Tüm restoran girişlerinde hijyen paspasları bulundurulur.
• Açık büfe hizmeti misafirle büfe arasına 1,5 m'lik şeritle boşluk bırakılarak verilecektir. Misafirler tüm büfeyi görecektir. Tabakları isteklerine bağlı olarak aşçılar tarafından verilecektir. Büfede
kesinlikle masa kullanımı olmayacaktır.
• Misafirlerimiz alakart bölgesinde bulunan Pastane bölümüne gittiklerinde Mutfak personeli tarafından kendilerine 2 seçenek sunulacaktır; tek kullanımlık tabak-çatal veya yüksek sıcaklıkta dezenfekte edilmiş porselen tabak, çatal vb. Restoranimizda tüm oturma düzeni ve kapasitemiz sosyal mesafeye uygun şekilde düzenlenmiştir. Masalar arası mesafe en az 1,5 m olacaktır. Yürüme alanları ve geçişler genişletilerek rahat ve konforlu hale getirilmiştir.
• Tüm restoran girişlerinde el dezenfekte noktaları bulundurulacaktır.
• Tüm restoranlar çalışma saatleri sonunda dezenfekte edilecektir. (Tüm yüzeyler, ekipmanlar, havalandırma)
• Dezenfeksiyon işlemleri sırasında alan kullanıma kapalıdır. Yalnızca sanitasyon ekibi içeride olacaktır.
•Tüm tabak, çatal, kaşık ve bardaklar yüksek sıcaklıklarda (85 C ve üstü) dezenfekte edilir. Restoran masalarında ki bıçak, çatal, kaşıklar tek kullanımlık paketler içinde olacaktır. Masada sunulan tuz, karabiber vb. ürünler de tek kullanımlık olarak sunulacaktır.
• Misafir kullanımından sonra, masa ve sandalyeler dezenfektan ile silinip bir sonraki misafirimiz için hazır hale getirilecektir.
• Bebeği olan misafirlerimizin kullandığı mama sandalyeleri her kullanım sonrasında uygun dezenfektanlarla dezenfekte edilir. Dezenfekte sonrası streçlenerek kullanıma hazır hale getirilir.
• Masa üzerinde herhangi bir servis (çatal, kaşık, bıçak, vb.) olmayacaktır. Masa Üstü servis takımları misafir geldikten sonra masaya konulacaktır.
• Su servisi isteğe göre 0,33 cl kişiye özel ya da 1 litrelik şişeler halinde masaya özel servis edilecektir. Misafir içecek taleplerinde, isteğe göre cam bardak ya da tek kullanımlık bardaklar ile servis yapılacaktır. İçecek servisi, içeceğin niteliğine göre cam bardak ya da tek kullanımlık bardaklarda servis edilecektir.
• Fişek şekerlerin kullanımına devam edilip, ortak kullanılacak şekerliklerin masalarda bulunması söz konusu olmayacaktır. Misafire kaç şeker istediği sorulup istenen adet personel tarafından servis edilecektir.
• Ayrıca maske ve eldiven gibi koruyucu ekipman isteyen misafirlerimize, bu imkân sağlanacaktır.
• Plaj servislerinde mümkün oranda tek kullanımlık ürünler tercih edilecektir.
AÇIK BÜFE
•Her mesai başlangıcında mutfak şefi ve yardımcıları tarafından tüm mutfak ve bulaşık ekibine Covid 19 bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Covid 19 hakkında genel bilgi verilip, büfe ve mutfak içerisinde nasıl çalışılacağı, uyulacak kurallar ve tek kullanımlık koruyucu malzemeleri (bone, maske, eldiven) takmaları sağlanacaktır.
• Personelimiz her 15 dakikada bir elini yıkayıp dezenfekte edecek.
• Geceden yapılan ekmek çeşitlerimiz gece çalışan şef tarafından hijyen koşullarına uygun şekilde servis edilecektir.
• Mezeler, zeytinyağlılar ve salatalar önceden hazırlanır, açık büfede şef tarafından servis edilir. Kesinlikle misafirin maşa ile teması engellenir. Sıcak yemeklerimiz ve izgara çeşitlerimiz önceden hazırlanıp misafirimize açık büfede şef tarafından sunulacaktır.
• Tatlılarımız açık büfeye hazır bir şekilde konulup, misafirlerimizin isteği doğrultusunda şef tarafından servis edilecektir.
• Kahvaltı, şef tarafından servis edilecektir.
ODA HİZMETLERİ
• İzolasyon kuralı gereğioda servisi hizmeti verilmeyecektir.
• Minibar Ürünleri dezenfekte edildikten sonra dolaplara konulacaktır.
• Ürün taşınmasında, güzergahlar belirlenecek ve trafik minimum
seviyede tutulacak. Ürün dağıtımları, belirlenen personel ve saatlerde yapılarak, üretim yapılan yerlere kısıtlı giriş - çıkış sağlanacaktır. Ürünler depodan dezenfekte edilmiş şekilde alınacaktır.
A LA CARTE
• Kahvaltı sıcak ürünleri ilgili personel tarafından masaya servis edilecektir.
• Tüm ekmek çeşitleri, dilimli şekilde, paketlenmiş olarak servis edilecektir.
• Zeytin çeşitlerimiz, tek kullanımlık kaplarda kişiye özel servis edilecektir.
• Tüm meyve ve salatalar şefler tarafından masaya servis edilecektir.
• Taze pişirilmiş izgara ürünler , misafirlerimize şeflerimiz tarafından servis edilecektir.
• Firindan taze çıkan ürünler, şeflerimiz tarafından servis edilecektir.
BARLAR /b>
• Bar tezgahları, yüzey dezenfektanı ile sürekli silinecektir.
• Tüm ünitelerde, tek kullanımlık bezler (tercihen havlu peçete) kullanılacaktır.
• Bar tabureleri sosyal mesafe kuralına göre azaltılacaktır.
• Bulaşık yıkama makinelerinin suyu her on yıkamada bir dezenfekte edilecektir.
• Tüm buz makineleri gün bitimi boşaltılarak dezenfekte edilecektir.
• Bar malzemeleri (pipetler, kibrit, vb.) kapalı poşetlerde muhafaza edilecektir. Bar ürünleri, soğutucu dolap içerisinde duracaktır.
• Bar set üstü ekipmanları ( shaker, bar kaşığı vb.) her kullanım sonrası dezenfekte edilecek olup, gün sonunda ise Suma Dip K1 de bekletilecektir.
• Barda görevli olan personel sabitlenecek olup, zorunlu değişimlerde dezenfeksiyon prosedürü uygulanacaktır.
• Misafirlerimiz bar bölümünden içecek istediklerinde kendilerine yine 2 seçenek sunulacaktır; kullan at bardak veya sterilize edilmiş cam bardak.
FİTNESS /SPA
• Misafirlerimiz için tüm fitness ekipmanları kullanım öncesi ve sonrası
görevli personel tarafından dezenfekte edilir. Tüm fitness girişlerinde el dezenfektanlığı bulunur. Tüm fitness wc'leri de uygun dezenfeksiyon ürünleri ile dezenfekte edilip ve bu işlem kayıt altına
alınır.
• Tüm temizlik ve dezenfeksiyon usulüne uygun şekilde gerçekleştirilecektir.
• Tüm Fitness-Spa alanları sık aralıklarla dezenfekte edilir ve günlük havalandırılması sağlanır.
• Fitness içinde yer alan tüm bireysel egzersiz cihazlarının arasında en az 2 mt. olacak şekilde yerleşim planlaması yapılmıştır.
SAHİL
• Sahil bölümünde bulunan şezlonglar güvenli mesafe kuralına göre aralarında 1,5 m olacak şekilde dizayn edilmiştir.
• Sahil çevresinde bulunan wc'ler düzenli aralıklarla dezenfekte edilip kayıt altına alınmaktadır.
• Plaj havluları temizlik personeli tarafından kişi başı 1 adet olacak şekilde her gün odaya bırakılacaktır.
HAVUZLAR
• Misafirler havuza girmeden önce duş almaları konusunda uyarılır ve teşvik edilir. Uyarı panoları yapılarak misafirler yönlendirilir.
• Tüm havuz girişlerinde hijyen paspasları ve ayak dezenfeksiyon sıvıları bulundurulur. Havuz başında ki şezlong, sehpa, sandalye vb. malzemeler her kullanım sonrası dezenfekte edilir. Havuzlarda klor seviyesi açık havuzlarda 1-3 ppm arasında tutulur. Günde en az 4 defa kontrol edilir ve misafirin göreceği alana kayıtlar yazılır. Misafirlerin çocukları için yanlarında getirdikleri şahsi oyuncaklar için dezenfeksiyon işlemi uygulanmalı ya da havuz içerisinde kullanımının önüne geçilmeli.
MİNİ KULÜP
• İzolasyon şartları gereği çocuk oyun alanları açılmayacaktır.
ANİMASYON-EĞLENCE
• Katılımcılardan mutlaka spor ayakkabı giymeleri istenir aksi takdirde aktiviteye alınamazlar.
• Aktiviteler açık alanlarda gerçekleştirilecektir. Aktivite alanında dezenfektan bulunmaktadır. Aktivitede kullanılacak olan pilates matları üzeri havlu ile kapatılacak ve aktivite sonrası dezenfekte edilecektir. Misafirler sosyal mesafeye uygun şekilde konumlandırılacak kapasite fazlasında misafir bir sonraki güne aktarılacaktır.
• Dışarıdan gelecek olan canlı müzik ve şov grupları için alınacak önlemler aşağıdaki gibidir:
• Otel girişinde güvenlik tarafından ateş ölçümü ve dezenfektan işlemi uygulanacaktır, maske temini sağlanacaktır.
• Daha önceden onlar için ayrılmış alanda oturup yemeklerini yedikten sonra misafire temas etmeyecek şekilde kulislerine tekrar döneceklerdir. Kulise gelecek olan gruba kişi sayısı kadar içecek ve meşrubat verilecektir. Sahne şovları ve canlı müzikler sosyal mesafe kurallarına uygun
yapılıp kareografiler buna göre düzenlenir.
• Çocuk şovları ve yetişkinler için yapılacak aktivitelerde kesinlikle misafir teması sağlanmaz.
TEKNİK SERVİS
• Tabak, çatal, bardak vb. gereçlerin yıkama Ünitelerinin tam
dezenfeksiyonu sağlanacaktır.
• Çıkış yapılan odaların klimaları dezenfekte edilecektir.
• Tüm genel alan klima filtreleri haftada bir dezenfekte edilecektir.
• Tüm havuzlarda günlük minimum 4 kez ölçüm yapılır, bu ölçümler misafirlerin görebildiği alanlara yazılır. Rutin ölçümlerde 2 ppm klor
olacak şekilde dozajlama yapılır.
• Tüm havuzların ters yıkamaları günlük yapılır. Tüm havuzlar her gece
şoklama yapılarak dezenfekte edilir.
• Tüm havuzlar haftada bir şok klorlanır. Temizlik ve dezenfeksiyonun
yeterliliğini doğrulamak üzere 15 günde bir akredite laboratuvarlarda havuz suyunun analizi yaptırılır ve misafir panolarına bu değerler asılır. Su depolarımız ve boyler tanklarımızın boşaltılarak dezenfekte edilmesine, kullanım suyu klorla 0,3-0,5 ppm aralığında tutulmaya
devam edilecektir.
• Özellikle misafir odası arızalarında olmak üzere; yiyecek-içecek,
depo, hazırlık, sunum alanlarındaki arıza ve kontrollerde maske ve
eldiven kullanılacaktır.
• Teknik depolar ULV ile dezenfekte edilmeye devam edilecektir.
• Teknik servisteki tüm ekipmanların yıllık periyodik bakımları eksiksiz
yaptırılacaktır.