TARAMA, SICAKLIK KONTROLLERİ VE ÇALIŞAN EĞİTİMLERİ
Tüm çalışanlar gerekli sağlık ve hijyen sertifikalarına sahiptir. En yüksek güvenlik ve kalite standartlarını sağlamak için düzenli olarak eğitilmektedir.
Enfeksiyon semptomlarını ve virüs bulaşmış birine yakın zamanda maruz kalma olasılığını değerlendirmek için çalışan tarama önlemleri uygulanmaktadır.
Çalışanlar, yeni sağlık ve güvenlik protokolleri, kişisel koruyucu donanımların (KKD), el yıkama, temizlik ve fiziksel uzaklaştırma yönergelerinin önemi hakkında geniş kapsamlı, güçlendirilmiş bir eğitim almaktadırlar.
ZORUNLU MASKE KULLANIMI VE KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLAR
Afyonkarahisar Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu karara göre otelin tüm genel alanlarında misafirler maske takmak zorundadır.
Personel servisleri ve şehir merkezi servisleri, otel güvenlik kapısı dışında indirme bindirme yapmaktadır. Servislerde her iki koltuğa tek kişi oturacak, el dezenfektanı bulundurulacak ve maske takmak zorunlu olacaktır.
Mutfak ve temizlik personeli gibi daha önce görevleri gereği eldiven takan çalışanlar, eldiven takmaya devam edecektir. Diğer tüm çalışanlar için pozisyon bazlı kişisel koruyucu donanım (KKD) alokasyon anahtarı oluşturulmuştur.
SOSYAL MESAFE
Tesiste, çalışanlara ve misafirlere fiziksel mesafeyi nasıl güvenli bir şekilde uygulayacakları
konusunda rehberlik etmeye yardımcı olacak tabelalar yerleştirilmiştir.
Çapraz trafiği azaltmak ve güvenli mesafeyi korumak için tüm personel hareketleri saat yönünde
olacaktır.
Zaman zaman, 1,5 metrelik sosyal mesafeler zorlayıcı olacaktır. Bu durumlarda, çalışanlar için
pleksiglas bariyerler veya yüz kalkanları gibi makul hafifletici protokoller uygulanacaktır. Pleksiglas
bariyerler, misafirlerin ve çalışanların güvenliği için yiyecek-içecek alanları, atrium ve lobilerde bulunmaktadır.
Tedarikçiler için, mal kabul alanında sosyal mesafe yerleri belirlenmiştir.
Sosyal mesafenin korunması amacıyla, Fitness Merkezinin kapasite ölçümleri yeniden yapılmış ve
randevu sistemine geçilmiştir. Fitness merkezi kullanımı kişi başı 60 dakika ile sınırlandırılmıştır.
Restoranların ve diğer yiyecek ve içecek alanlarının oturma kapasiteleri azaltılmıştır. Her oturma grubunun arası en az 1,5 metredir.
EL YIKAMA VE GELİŞTİRİLMİŞ SANİTASYON UYGULAMALARI
Çalışanlar, vardiya başlangıcında ve sonunda, vardiya molalarında ve mümkünse eldiven kullanmadan önce ve sonra ellerini en az 20 saniye sabun ve suyla yıkayacaktır. Sabun ve su yoksa, çalışanlar en az %60 alkol içeren alkol bazlı bir el dezenfektanı kullanacaktır. El dezenfektanı veya el yıkama istasyonları, çalışan yemekhanesi veya soyunma odası gibi önemli çalışan temas alanlarına yerleştirilmiştir.
Misafirlere bu dönemde vale hizmeti verilmeyecek olup bellboy hizmeti verilmeye devam edilecektir.
Misafir valizlerinin herhangi bir temas olmadan dezenfekte edilmesi sağlanmakta ve her seferinde dezenfekte edilmiş ayrı bir bellboy arabası ile her oda için sadece tek araba kullanılacak şekilde taşınmaktadır.
Lobi, oda, restoran, toplantı ve etkinlik alanları, dinlenme alanları, umumi tuvaletler, fitness merkezleri, SPA bölümü, asansör düğmeleri, tüm çalışan alanları gibi tüm sık kullanılan yüzeylerde hastane sınıfı dezenfektanlarla artan temizleme sıklığı sağlanmaktadır.
Korona virüsler, bakteriler ve diğer bulaşıcı patojenler için Sağlık Bakanlığı yönergelerine
uygun olarak kanıtlanmış temizlik ürünlerini kullanılmaktadır. Dezenfektanın daha verimli bir şekilde uygulanmasını sağlamak amaçlı geniş alanların çoğunda elektrostatik püskürtücüler kullanılmaktadır.
Sabun ve su içeren özel yapım el yıkama istasyonları ve el dezenfektan istasyonları, tesis genelinde gözle görülür bir mevcudiyetle hazırlanmıştır. Tesiste, çalışanlara ve misafirlere uygun el yıkama protokollerinin önemini hatırlatmak için tabelalar yerleştirilmiştir.
Misafir odalarında, misafir girişi öncesi ve çıkışı sonrasında uygulanan temizlik ve hijyen protokolleri yükseltilmiştir.
Tesisteki yiyecek içecek bölümlerinde kullanılan tüm servis ekipmanları, en son teknoloji endüstriyel bulaşık makinalarında 70-80 derecede yıkanmaktadır. Misafirlere, talep etmeleri durumunda tek kullanımlık bardak, tabak, çatal, bıçak ve kaşık verilebilmektedir.
Tekstil ve linenler kapalı dolaplarda muhafaza edilmektedir. Farklı linen grupları, tanımlanmış taşıma arabaları içerisinde ayrıştırılarak toplanıp, tekstil, 60-90 derece sıcaklıkta yıkanmaktadır.
HAVALANDIRMA VE KLİMA (HVAC) KONTROLLERİ VE HAVA KALİTESİ
Check-out yapan misafirlerimizin odalarının detaylı temizlik işlemleri bittikten sonra Ozon Hava Temizleme Jeneratörü vasıtası ile ortam dezenfeksiyonları yapılır. Konaklaması devam eden
Misafirlerimizin odaları ise mekanik havalandırma yöntemiyle yapılır.
• Tüm odalarımızda klima mevcut olup periyodik olarak detaylı sterilizasyon aşamalarından geçirilir.
• Virüs hakkında bilimsel bilgi elde edildikçe ve Sağlık Bakanlığı ile yerel yetkililer ve tıp uzmanlarımız tarafından ek rehberlik geliştikçe, HVAC sistemlerimizin çalışmasını gözden geçirmeye ve ayarlamaya devam edeceğiz, böylece çalışanlarımızı ve misafirlerimizi sağlıklı ve güvenli tutmada önemli rollerini tam olarak bileceğiz.
OLAY MÜDAHALE PROTOKOLLERİ
Tesiste, Covid-19 vakasının meydana gelmesi durumunda hem misafirlerle hem de çalışanlarla birlikte atılacak adımlar hakkında bilgi ve rehberlik almak için ilgili sağlık yetkilileriyle birlikte çalışılacaktır. Otelin ortak kullanım alanlarının yanı sıra hastanın kaldığı süre boyunca temasta olduğu tespit edilen alanlar için ek bir temizlik ve dezenfeksiyon protokolü uygulanmaktadır. Buna ek olarak, otel konuk odası mühürlenir ve havayı dezenfekte etmek de dahil olmak üzere odadaki her şeyi dezenfekte etmek için tasarlanmış bir oda kurtarma protokolü uygulanmaktadır.
Tesiste, Hijyen ve Sürdürülebilir Sağlık Hizmetleri Departmanı bünyesinde görev alan, acil durum protokolleri konusunda uzman yardımcı personel ve tıbbi personel mevcuttur.
Etkilenen çalışanın ya da misafirin atıkları için Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında işlem yapılacaktır.