Vizesiz Celestyal Crystal ile Yunan Adaları & Atina Idyllic Aegean 24 Haziran 2018

Gemi Turları

24.06.2018
01.07.2018
7 Gece 8 Gün
Detaylı Bilgi

1. GÜN

Kuşadası Limanında saat 12:00-14:00 arasında yapılacak check in işlemlerinin ardından gemiye biniş. Gemimiz saat 17:00'de hareket etmektedir.

2. GÜN

3. GÜN

(**) Hava şartlarına göre limanlara inişler tekne ile yapılabilir.

4. GÜN

5. GÜN

(**) Hava şartlarına göre limanlara inişler tekne ile yapılabilir.

6. GÜN

7. GÜN

8. GÜN

Fiyata Dahil Olan Hizmetler

* Gemide 7 gece 8 gün ''Herşey Dahil'' konaklama

* Şov, animasyon v.b. gemideki eğlence ve aktiviteler

* Geminin havuzu, fitness, lounge v.b.ortak kullanım alanları

* Mikonos Yürüyüş Turu ve Santorini Oia Transfer

* Profosyonel Türkçe rehberlik hizmeti

* Bahşişler

* Liman vergileri (12 yaş ve üstü yetişkin 259 Euro / 2 - 12 yaş çocuk 238 Euro /  2 yaş - 3 aylık bebek 237 Euro )



“Her Şey Dahil” Konsepti Açıklaması
 
* Limitsiz İçecek Paketi - Viski, Votka, Cin, Rom, Tekila

* Yukarıdaki tüm içecekler sizin seçiminiz olan karışımlarla servis edilebilir. (Kola, Limonata, Meyve Suyu vs.)

* Alkolsüz içecekler bardakta servis edilir. Kola, Diyet Kola, Limonata, Portakal Suyu, Tüm Karışımlar ve Meyve Suları

* Menüde bulunan çay ve kahveler

* Fıçı Bira ve Kutu Bira (Geminin seçimi)

* Tüm Alkolsüz Kokteyller

* Menüde “ücretsiz” olarak belirtilen tüm Alkollü Kokteyller

* Porto Şarabı, Sherry, Uzo, Aperatifler ve Likörler* Kadehte servis edilen Köpüklü Şarap, Kırmızı, Roze ve Beyaz Şaraplar

* Günün Özel Kahvesi

* Günün Kokteyli

* Küçük şişe su pakete dahildir.

* Şişe Şarap ya da Şampanya liste fiyatı üzerinden indirimli servis edilir (Geminin seçimi dahil değildir)

* Büyük şişe su ve mini bar liste fiyatı üzerinden indirimli olarak sunulur.




Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

* Liman şehirlerindeki ekstra turlar

* Limanlardaki transfer ve shuttle servis hizmetleri

* Kuru temizleme, oda servisi, v.b. tüm kişisel harcamalar

* Seyahat Sigortası

* Yurtdışı çıkış harcı (15 TL kişibaşı)

* Vizesiz Hizmet Bedeli (60 Euro kişi başı)

Tur Tarihleri

06 Mayıs 2018

13 Mayıs 2018
20 Mayıs 2018
27 Mayıs 2018


03 Haziran 2018
10 Haziran 2018 * Ramazan Bayramı
17 Haziran 2018 

24 Haziran 2018 

01 Temmuz 2018
08 Temmuz 2018
15 Temmuz 2018
22 Temmuz 2018
29 Temmuz 2018

05 Ağustos 2018
12 Ağustos 2018
19 Ağustos 2018 ** Kurban Bayramı 
26 Ağustos 2018

02 Eylül 2018 

09 Eylül 2018
16 Eylül 2018
23 Eylül 2018
30 Eylül 2018

07 Ekim 2018
14 Ekim 2018

708-Vizesiz Celestyal Crystal ile Yunan Adaları & Atina Idyllic Aegean 24 Haziran 2018 - 7n Orta Sezon
Kuşadası - Atina (Pire) - Mikonos** (1) - Milos - Santorini ** (2) - Girit (Heraklion) - Kuşadası
7 Gece 8 Gün

Önemli Bilgiler

Pasaportunda Kıbrıs kaşesi olanlar Yunanistan prosedürü gereği gemiye alınamayacaktır.


Erken Rezervasyon İndirimi  : Bayram dönemlerinde, tur programında yer alan afişe fiyatlar geçerlidir.

Belirtilen fiyatlar EURO cinsinden olup, fiyatlar 2 kişilik kabinde vergi dahil kişi başıdır. Fiyatlar hazırlandığı zaman geçerli olan masraflar esas alınarak hesaplanmıştır.
Yakıt fiyatları, döviz dalgalanmaları ve benzeri fiyat değişiklikleri durumunda yukarıdaki fiyatlarda değişiklik yapma hakkımız saklıdır. Programda belirttiğimiz gemi, transfer, vb. hizmet sağlayıcılarından kaynaklı herhangi bir değişiklikte (saatler, limanlar, vb.) Touristica Seyahat Acentesi sorumlu değildir ve programın genel yapısını ve içeriğini bozmadan değiştirme ve düzenleme yapma hakkını saklı tutar. Tur programına katılabilmek için tur bitiş tarihi baz alınmak üzere en az 6 ay geçerliliği olan bir pasaport gerekmektedir. Pasaportunda Kıbrıs damgası bulunanlar Yunanistan’a giriş yapamazlar. Tur iptal şartları ve diğer hükümler sözleşmemizdeki gibi geçerlidir.

Celestyal Cruises  İptal Şartları : 

Rezervasyonun kesinleştiği günden; 61 gün öncesine kadar hiçbir ceza uygulanmamaktadır. 

Tur başlangıç tarihine; 

60 - 45 gün kala yapılan iptallerde toplam tutarın % 25’i, 

44 - 15 gün kala yapılan iptallerde % 50’si, 

14 - 8 gün kala yapılan iptallerde % 75’i, 

7 -0 gün kala yapılan iptallerde toplam tutarın 100’ ü  iptal  cezası olarak tahsil edilir.

Gemi ve Kabin Bilgileri

Celestyal Crystal

Teknik Özellikler
Yıldızı : 4*
Tonaj: 25,611
Uzunluk : 162 m - Genişlik : 25,60 m
Draft : 6,10 m - Seyir Hızı : 18 knots 
Yolcu Güvertesi  : 9 / Toplam Güverte 10  - Asansör : 4
Stabilizatör : - Elektrik Akımı : 110 / 220 V

Kabin ve Personel
Toplam Kabin         : 480
İç Kabin Sayısı : 163
Dış Kabin Sayısı : 317
Personel Sayısı : 406
Personel Uyruğu   : Avrupa ve Uluslararası

Kabin Özellikleri
Tüm kabinlerde duş, WC, klima, telefon, TV, kasa ve saç kurutma makinesi bulunmaktadır

Gemi Kullanım Alanları
Leda & Aura  Restaurant (Büfe)
Amaltiha Restaurant
Eros Lounge
Theatre Lounge
Horizons Bar
Helios Pool Bar
Metropolitan Show Lounge
Fiesta Casino
Sağlık Merkezi
Spa & Jakuzi
Güzellik Salonu
Yüzme Havuzu 
Fitness Center
Konferans Odası
Duty Free
Hediyelik Eşya Mağazası
Kara Turları Ofisi
Fotoğraf Merkezi
İnternet Cafe
Kids Club
 
.


Yunanistan - Vize Bilgileri

Turistik Vize - İşveren - Evrak Listesi

Seyahatinizin dönüşü itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport, varsa eski pasaportlar
Pasaportlarınızdaki vize ve giriş / çıkış damgalarının olduğu sayfaların fotokopileri
2 adet biometrik fotoğraf ( Daha önce kullanılmış ve 3 aydan eski olmamalıdır )
Var ise almış olduğunuz uçak ve rezervasyonları ( Tarafımızdan hazırlanabilmektedir )
Seyahat Sağlık Sigortası ( En az gidiş / dönüş tarihinizden 1 gün önce ve 1 gün sonra olmalıdır )
Son 3 aylık ıslak imzalı ve kaşeli banka hesap ekstresi ( Ticari vize başvurularında şirket hesabı olmalıdır )
Ticari seyahatler için gideceğiniz ülkedeki firmadan kaşeli imzalı davetiye fotokopisi
Kimlik fotokopisi
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ( Anne ve baba bilgisi mutlaka olmalı )
Orjinal ikametgah belgesi
Aşağıdaki evraklar bunlara ek olarak çalışma durumunuza göre hazırlanmalıdır.

Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imzalı dilekçe ( Size örneği gönderilecektir ) Şirket imza sirküleri fotokopisi
Şirket vergi levhası fotokopisi
Şirket faaliyet belgesi ıslak imzalı ( Son 3 aylık olmalı )
Şirket ticaret sicil gazetesi fotokopisi ( Kuruluş ve güncel olmalı )

Pasaport Uyarısı;
* Yurt dışı gezilerine katılabilmek için 10 yıldan eski olmayan, seyahatin bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport ve (gerekli ülkelerde) ilgili ülke vizesi gerekmektedir. Tüketicinin vize başvuru işlemlerinde, Touristica, aracı ve yardımcı bir kurum olarak tüketiciye bu konuda ilgili kurumlar üzerinden hizmet almasına yardımcı olur. Bu hizmeti sağlayabilmesi için, tüketicinin başvuru için gereken tüm belge ve talepleri eksiksiz yerine getirmek zorundadır. Vize alınamaması durumunda, Touristica, konsolosluk ve tüketici arasında aracı bir kurum ve tüketicinin vize hizmeti alma konusunda sadece yol gösterici olduğundan sorumlu tutulamaz. Buna bağlı olarak turun iptali ya da vizenin olumlu sonuçlanmaması durumunda, vize ve sigorta ücreti konsolosluk tarafından iade edilmez.
* T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Yeşil pasaportlu misafirlerimizin pasaport geçerlilik tarihi seyahatin bitişi itibariyle en az 6 aylık olmak zorundadır. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat (lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Turistik Vize - Ücretli Çalışan - Evrak Listesi

Seyahatinizin dönüşü itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport, varsa eski pasaportlar
Pasaportlarınızdaki vize ve giriş / çıkış damgalarının olduğu sayfaların fotokopileri
2 adet biometrik fotoğraf ( Daha önce kullanılmış ve 3 aydan eski olmamalıdır )
Var ise almış olduğunuz uçak ve rezervasyonları ( Tarafımızdan hazırlanabilmektedir )
Seyahat Sağlık Sigortası ( En az gidiş / dönüş tarihinizden 1 gün önce ve 1 gün sonra olmalıdır )
Son 3 aylık ıslak imzalı ve kaşeli banka hesap ekstresi ( Ticari vize başvurularında şirket hesabı olmalıdır )
Ticari seyahatler için gideceğiniz ülkedeki firmadan kaşeli imzalı davetiye fotokopisi
Kimlik fotokopisi
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ( Anne ve baba bilgisi mutlaka olmalı )
Orjinal ikametgah belgesi
Aşağıdaki evraklar bunlara ek olarak çalışma durumunuza göre hazırlanmalıdır.

Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imzalı dilekçe ( Size örneği gönderilecektir )
Şirket imza sirküleri fotokopisi
Şirket vergi levhası fotokopisi
Şirket faaliyet belgesi ıslak imzalı veya e-imzalı ( ıslak imzalı belge son 3 aylık olmalı )
Şirket ticaret sicil gazetesi fotokopisi ( Kuruluş ve güncel olmalı )
Sigortalı işe giriş bildirgesi
Son 3 aylık maaş bordrosu kaşeli imzalı
Barkodlu hizmet dökümü ( e-devlet üzerinden alabilirsiniz )

Pasaport Uyarısı;
* Yurt dışı gezilerine katılabilmek için 10 yıldan eski olmayan, seyahatin bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport ve (gerekli ülkelerde) ilgili ülke vizesi gerekmektedir. Tüketicinin vize başvuru işlemlerinde, Touristica, aracı ve yardımcı bir kurum olarak tüketiciye bu konuda ilgili kurumlar üzerinden hizmet almasına yardımcı olur. Bu hizmeti sağlayabilmesi için, tüketicinin başvuru için gereken tüm belge ve talepleri eksiksiz yerine getirmek zorundadır. Vize alınamaması durumunda, Touristica, konsolosluk ve tüketici arasında aracı bir kurum ve tüketicinin vize hizmeti alma konusunda sadece yol gösterici olduğundan sorumlu tutulamaz. Buna bağlı olarak turun iptali ya da vizenin olumlu sonuçlanmaması durumunda, vize ve sigorta ücreti konsolosluk tarafından iade edilmez.
* T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Yeşil pasaportlu misafirlerimizin pasaport geçerlilik tarihi seyahatin bitişi itibariyle en az 6 aylık olmak zorundadır. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat (lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Turistik Vize - Emekli - Evrak Listesi

Seyahatinizin dönüşü itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport, varsa eski pasaportlar
Pasaportlarınızdaki vize ve giriş / çıkış damgalarının olduğu sayfaların fotokopileri
2 adet biometrik fotoğraf ( Daha önce kullanılmış ve 3 aydan eski olmamalıdır )
Var ise almış olduğunuz uçak ve rezervasyonları ( Tarafımızdan hazırlanabilmektedir )
Seyahat Sağlık Sigortası ( En az gidiş / dönüş tarihinizden 1 gün önce ve 1 gün sonra olmalıdır )
Son 3 aylık ıslak imzalı ve kaşeli banka hesap ekstresi ( Ticari vize başvurularında şirket hesabı olmalıdır )
Ticari seyahatler için gideceğiniz ülkedeki firmadan kaşeli imzalı davetiye fotokopisi
Kimlik fotokopisi
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ( Anne ve baba bilgisi mutlaka olmalı )
Orjinal ikametgah belgesi
Aşağıdaki evraklar bunlara ek olarak çalışma durumunuza göre hazırlanmalıdır.

SGK dan alınmış emeklilik belgesi ( Hangi tarihten itibaren emekli olduğunuzu gösterir )
Emekli maaşınızın yattığı banka hesabının son 6 aylık dökümü kaşeli ve imzalı

Pasaport Uyarısı;
* Yurt dışı gezilerine katılabilmek için 10 yıldan eski olmayan, seyahatin bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport ve (gerekli ülkelerde) ilgili ülke vizesi gerekmektedir. Tüketicinin vize başvuru işlemlerinde, Touristica, aracı ve yardımcı bir kurum olarak tüketiciye bu konuda ilgili kurumlar üzerinden hizmet almasına yardımcı olur. Bu hizmeti sağlayabilmesi için, tüketicinin başvuru için gereken tüm belge ve talepleri eksiksiz yerine getirmek zorundadır. Vize alınamaması durumunda, Touristica, konsolosluk ve tüketici arasında aracı bir kurum ve tüketicinin vize hizmeti alma konusunda sadece yol gösterici olduğundan sorumlu tutulamaz. Buna bağlı olarak turun iptali ya da vizenin olumlu sonuçlanmaması durumunda, vize ve sigorta ücreti konsolosluk tarafından iade edilmez.
* T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Yeşil pasaportlu misafirlerimizin pasaport geçerlilik tarihi seyahatin bitişi itibariyle en az 6 aylık olmak zorundadır. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat (lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Turistik Vize - Ev Hanımı - Evrak Listesi

Seyahatinizin dönüşü itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport, varsa eski pasaportlar
Pasaportlarınızdaki vize ve giriş / çıkış damgalarının olduğu sayfaların fotokopileri
2 adet biometrik fotoğraf ( Daha önce kullanılmış ve 3 aydan eski olmamalıdır )
Var ise almış olduğunuz uçak ve rezervasyonları ( Tarafımızdan hazırlanabilmektedir )
Seyahat Sağlık Sigortası ( En az gidiş / dönüş tarihinizden 1 gün önce ve 1 gün sonra olmalıdır )
Son 3 aylık ıslak imzalı ve kaşeli banka hesap ekstresi ( Ticari vize başvurularında şirket hesabı olmalıdır )
Ticari seyahatler için gideceğiniz ülkedeki firmadan kaşeli imzalı davetiye fotokopisi
Kimlik fotokopisi
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ( Anne ve baba bilgisi mutlaka olmalı )
Orjinal ikametgah belgesi
Aşağıdaki evraklar bunlara ek olarak çalışma durumunuza göre hazırlanmalıdır.

Masraflarını karşılayan kişinin ağzından yazılmış dilekçe ( Size örneği gönderilecektir )
Masraflarını karşılayan kişinin iş durumuna göre evrakları
Evli ise evlilik cüzdan fotokopisi

Pasaport Uyarısı;
* Yurt dışı gezilerine katılabilmek için 10 yıldan eski olmayan, seyahatin bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport ve (gerekli ülkelerde) ilgili ülke vizesi gerekmektedir. Tüketicinin vize başvuru işlemlerinde, Touristica, aracı ve yardımcı bir kurum olarak tüketiciye bu konuda ilgili kurumlar üzerinden hizmet almasına yardımcı olur. Bu hizmeti sağlayabilmesi için, tüketicinin başvuru için gereken tüm belge ve talepleri eksiksiz yerine getirmek zorundadır. Vize alınamaması durumunda, Touristica, konsolosluk ve tüketici arasında aracı bir kurum ve tüketicinin vize hizmeti alma konusunda sadece yol gösterici olduğundan sorumlu tutulamaz. Buna bağlı olarak turun iptali ya da vizenin olumlu sonuçlanmaması durumunda, vize ve sigorta ücreti konsolosluk tarafından iade edilmez.
* T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Yeşil pasaportlu misafirlerimizin pasaport geçerlilik tarihi seyahatin bitişi itibariyle en az 6 aylık olmak zorundadır. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat (lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Turistik Vize - Öğrenci - Evrak Listesi

Seyahatinizin dönüşü itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport, varsa eski pasaportlar
Pasaportlarınızdaki vize ve giriş / çıkış damgalarının olduğu sayfaların fotokopileri
2 adet biometrik fotoğraf ( Daha önce kullanılmış ve 3 aydan eski olmamalıdır )
Var ise almış olduğunuz uçak ve rezervasyonları ( Tarafımızdan hazırlanabilmektedir )
Seyahat Sağlık Sigortası ( En az gidiş / dönüş tarihinizden 1 gün önce ve 1 gün sonra olmalıdır )
Son 3 aylık ıslak imzalı ve kaşeli banka hesap ekstresi ( Ticari vize başvurularında şirket hesabı olmalıdır )
Ticari seyahatler için gideceğiniz ülkedeki firmadan kaşeli imzalı davetiye fotokopisi
Kimlik fotokopisi
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ( Anne ve baba bilgisi mutlaka olmalı )
Orjinal ikametgah belgesi
Aşağıdaki evraklar bunlara ek olarak çalışma durumunuza göre hazırlanmalıdır.

Öğrenci Belgesi
Ebeveynlerinin iş durumuna göre evrakları ( Masraflarını 1. veya 2. dereceden akrabalar karşılayabilir )
18 yaşını doldurmamış ise anne ve babadan muvafakatname

Pasaport Uyarısı;
* Yurt dışı gezilerine katılabilmek için 10 yıldan eski olmayan, seyahatin bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport ve (gerekli ülkelerde) ilgili ülke vizesi gerekmektedir. Tüketicinin vize başvuru işlemlerinde, Touristica, aracı ve yardımcı bir kurum olarak tüketiciye bu konuda ilgili kurumlar üzerinden hizmet almasına yardımcı olur. Bu hizmeti sağlayabilmesi için, tüketicinin başvuru için gereken tüm belge ve talepleri eksiksiz yerine getirmek zorundadır. Vize alınamaması durumunda, Touristica, konsolosluk ve tüketici arasında aracı bir kurum ve tüketicinin vize hizmeti alma konusunda sadece yol gösterici olduğundan sorumlu tutulamaz. Buna bağlı olarak turun iptali ya da vizenin olumlu sonuçlanmaması durumunda, vize ve sigorta ücreti konsolosluk tarafından iade edilmez.
* T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Yeşil pasaportlu misafirlerimizin pasaport geçerlilik tarihi seyahatin bitişi itibariyle en az 6 aylık olmak zorundadır. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat (lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.