Gezimizin dördüncü gününde otelde alınan kahvaltı sonrası yapacağımız yolculuk ile tekrar sahil yoluna iniyoruz. Yol güzergahımız üzerinde çay ve meşhur Sürmene bıçaklarından almak isteyen misafirlerimiz için kısa bir mola veriyoruz. Belirlenen saatte Rize-Çayeli-Hopa güzergahı üzerinden Artvin’in Borçka ilçesine ulaşıyoruz. İlk olarak öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman ardından dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenleyeceğimiz Karagöl gezimize katılabilir.
Ekstra Borçka Karagöl Gezisi: Minibüslerimize binerek Karçal Dağları'nın eşsiz manzaraları eşliğinde deniz seviyesinden 1430 metre yükseklikte bulunan, çevresi yağmur ormanlarına benzeyen bir eko sisteme sahip olan Karagöl’e ulaşıyoruz. Orman denizi olarak adlandırılan Karagöl’ün etrafında yapacağımız yürüyüş esnasında isteyen misafirlerimiz sandal ile göl üzerinde keyifli bir gezi yapabilir.
Ekstra gezimize katılan misafirlerimizin dönüşü ardından otelimize hareket ediyoruz. Yolculuğumuzu dönüş yolunda eski yol güzergahı üzerinden yapıyor ve Cankurtaran geçidinde uygun bir noktada fotoğraf molası veriyoruz. Ardından yolculuğumuza devam ederek otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği sonrası dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenen Gürcistan/Batum gece turu gezimize katılabilirler.
Ekstra Gürcistan/Batum Gece Turu: Sarp Sınır Kapısı’na hareket ediyoruz. TC Nüfus Cüzdanı ile Gürcistan sınır kapısını geçip komşu ülkede Gönye Kalesi’nde panoramik olarak görüyor ve Çoruh Nehri’ni geçerek Batum’a ulaşıyoruz. Otobüs ile yapacağımız panoramik şehir gezisi ardından eski Batum’u yürüyerek geziyoruz. Orta Camii, Aziz Nikola Kilisesi, Piazza, Şehir Parkı, Batum Limanı, Avrupa Meydanı, Medea Anıtı ve Opera Meydanı’n daki Poseidon Anıtı ve Ali ve Nino heykellerini görerek serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrası rehberimizin belirttiği saatte tekrar sınır kapısına ulaşıyoruz. Duty free’den alışveriş için rehberimiz serbest zaman veriyor. Süre sonunda aracımız bizleri Sarp Sınır Kapısından alarak tekrar otelimize ulaştırıyor.
Not 1: Gürcistan/Batum yurtdışı ekstra gezisi, turun gerçekleştiği tarihteki sınır kapısı şartlarına göre güncellenebilir. Tura katılım yaptığınız tarihte şartların uygunluk durumu rehberimiz tarafından bildirilecektir.
Not 2: Gürcistan’a geçişler, Türk vatandaşlarına uygulanan pasaport muafiyeti sayesinde çipli yeni kimlik kartları ile yapılmaktadır. Ehliyet ve diğer kimlik kartları ile geçiş yapılamaz. Bebek dahil tüm yaş grubundaki çocuk misafirlerin kimliklerinde fotoğraf bulunma zorunluluğu vardır.
Kahvaltı: Tur ücretine dahildir, otelde açık büfe olarak sunuluyor.
Öğle Yemeği: Borçka’da ekstra olarak alınmaktadır.
Konaklama: Paluri Otel / Hopa - Artvin
Akşam Yemeği: Tur ücretine dahildir. Otelde açık büfe veya set menü olarak sunuluyor. (Tüm içecekler ekstra)
Mola Tesisleri: Çay Fabrikası, Sürmene Bıçakları
Rota: Zigana - Rize (126 km), Hopa (91 km), Borçka (27 km), Hopa (27 km) Toplam: 271 km