Misafir Giriş İşlemlerimiz
• Otelimize giriş yapan siz değerli misafirlerimizin giriş esnasında koruyucu ekipman kullanan güvenlik ve ön büro personeli tarafından ateşleri ölçülmektedir.
• Maske kullanmak isteyen misafirlerimiz için maske temin edilmekte, tüm misafir ve ziyaretçilerimiz için kolonya ile dezenfektan ikramı yapılmaktadır.
• Check-in işlemleriniz sosyal mesafe kuralları gözetilerek yapılmaktadır.
• Vale hizmetimiz, koruyucu ekipman kullanan personellerimiz tarafından verilmektedir. İlk olarak araç içi dezenfekte
edilmekte ve tek kullanımlık örtü ile temas azaltılmaktadır. Araç park edildikten sonra araç içi ve anahtar tekrar
dezenfekte edilmektedir.
• Valizleriniz dezenfekte edildikten sonra, odalarınıza koruyucu ekipman kullanan personel tarafından taşınmaktadır.
Misafir Odalarımız
•Odalarımızda bulunan tüm tekstil ürünleri günlük olarak değiştirilmekte olup, misafirlerimizin sağlığı için tüm tekstil ürünleri en az 75 °C’ de yıkanmaktadır.
• Görevli temizlik personellerimiz, her oda için farklı koruyucu ekipman (maske, eldiven) kullanmaktadır.
• Kapı kolları, bataryalar, tırabzanlar, düğmeler, telefon ahizesi, televizyon ve klima kumandaları gibi odalarda sık dokunulan yüzeylerin temizlik ve dezenfeksiyonu için ekstra önem gösterilmektedir.
• Temizlik sonrası ozon cihazı kullanılarak odaların dezenfeksiyonu sağlanmaktadır.
Yiyecek ve İçecek Hizmetlerimiz
Misafirlerimize güvenilir gıdayı sunabilmek amacıyla tedarik, üretim ve servis süreçlerimiz Kalite ekibimiz tarafından takip edilmektedir.
• Tedarikçilerimizin gıda güvenliğini ve hijyenini korumak amacıyla, uygun araçlarla transfer yapmaları sağlanmıştır.
Gelen araçların araç paspası ve özel dezenfektanlı solüsyon ile dezenfeksiyonu sağlanmaktadır.
• Teslimat için gelen tedarikçilerin otel girişinde ateşi ölçülmektedir. Ayrıca teslimat esnasında mutlaka koruyucu ekipman kullanmaları sağlanmaktadır.
• Ürünlerin teslim alınmasından koruyucu ekipman kullanan gıda mühendislerimiz sorumludur. Gelen ürünler hijyen ve gıda güvenliği kuralları gereği görevli personellerimiz tarafından dezenfekte edilerek teslim alınmaktadır.
• Tüm mutfak personelimiz misafirlerimize sağlıklı ve güvenilir gıdayı sunabilmek amacıyla, hijyen kurallarına ekstra
önem göstermektedir.
• Bu süreçte açık büfe olarak devam eden yemek servisimizde, misafirlerimizin sağlığı için ekstra önlemler alınmıştır.
• Açık büfe alanlarında yemek servisleri sosyal mesafe kuralları gereği yapılmaktadır. Bu kapsamda söz konusu alanlarda gerekli işaretlemeler yer almaktadır.
• Yemek servisleri, koruyucu ekipman kullanan mutfak ve servis elemanlarımız tarafından yapılmaktadır.
• Tüm restoran ve barlarda, el dezenfektanı istasyonlarının misafirlerin ulaşabileceği görünür alanda bulunması ve işaretlenmesi sağlanmıştır.
• Görevli personelimiz için yeterli maske, eldiven ve koruyucu ekipman temini yapılmıştır.
• Çapraz bulaşmayı minimize etmek amacıyla yiyecek, personel, ekipman ve misafir rotaları yeniden düzenlenmiştir.
• Ekipman tercihlerimiz tekrar gözden geçirilmiş ve kolay temizlenen ekipmanların kullanımına başlanmıştır.
• Restoran ve barlarda hijyen kalitesini arttırmak için düzenli olarak ozon cihazı kullanılmaktadır.
• Gıda mühendislerimiz, düzenli olarak tüm yiyecek - içecek ünitelerimizde hızlı hijyen kitleri ile gerekli kontrolleri yapmaktadır.
• Restoran ve barlardaki masalar, misafir oturmadan önce ve kalktıktan sonra temizlenerek dezenfekte edilmektedir.
• Restoran ve barlardaki masalar temiz ve boş olarak bekletilmekte, misafirlerimiz oturduktan sonra servis açılmaktadır.
• Bebek mama sandalyeleri her kullanım sonrası dezenfekte edilmekte ve streçlenerek kaldırılmaktadır.
• Serviste kullanılan çatal, kaşık, bıçak el değmeden yıkanmış ve hijyenik eldivenler kullanılarak paketlenmiş olarak sunulmaktadır.
• Tuz, şeker, baharatlar masalarda bulunmamaktadır. Sizlerin talebi doğrultusunda, personelimiz tarafından tek kullanımlık paketler halinde sunulmaktadır.
• Masalar sosyal mesafe kuralları gereğine göre düzenlenmiş olup, restoranlara belirli sayıda kişi alınması sağlanmıştır.
• Restoranlarımız sık sık havalandırılarak, ortamda sürekli temiz hava akışı sağlanmaktadır.
• Bar ve eğlence alanlarında sosyal mesafe kuralları gereği düzenlemeler yapılmıştır. Gerekli uyarılar misafirlerimize görsel, metinsel veya sözel olarak belirtilmiştir.
Havuz ve Plaj Hizmetlerimiz
• Havuz ve deniz kenarında bulunan şezlonglar sosyal mesafe kurallarına uygun yerleştirilmiştir.
• Havuz etrafının, soyunma kabinlerinin ve şezlongların temizlik ve dezenfeksiyonu düzenli olarak yapılmaktadır.
• Havuz suyunun klor, pH ve hidrojen peroksit seviyeleri profesyonel ekip tarafından düzenli takip edilmektedir.
• Klor seviyesi açık havuzlarda 1-3 ppm, kapalı havuzlarda 1-1,5 ppm arasında tutulmaktadır.
Eğlence Aktiviteleri
• Tüm animasyon aktiviteleri sosyal mesafe kuralları gereği düzenlenmiştir.
• Tüm aktivite ekipmanları, program öncesi ve sonrasında dezenfekte edilmektedir.
• Misafirlerimiz ve çocuklarının sağlığı için tesislerimizde yer alan çocuk kulübü, oyun odaları, oyun bahçesi gibi alanlar
T.C. Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında kullanıma kapatılmıştır.
SPA ve Fitness Salonları
• Sauna, hamam, fitness salonu kullanımları rezervasyon sistemi ile yapılacak olup, kişi sayısı sınırlandırılmıştır.
• Bu alanların kullanım süreleri 30 dakika olarak belirlenmiştir. Her misafir kullanımı sonrası 15 dakika temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri uygulanmaktadır.
• Misafirlerimizin sağlığı için bu alanlarda, kese, sabun, duş jeli ve şampuan gibi malzemeler tek kullanımlık paketler halinde sunulmaktadır.
Genel Alanların Temizliği
• Otellerimizin girişinden itibaren tüm sosyal alanların temizlik ve dezenfeksiyonu, düzenli olarak yapılmakta ve kontrol edilmektedir.
• Asansörleri kullanacak kişi sayıları ile ilgili gerekli bilgilendirmeler görsel, metinsel veya sözel olarak yapılmaktadır.
• Tuvaletlerin temizlik ve dezenfeksiyonu görevli personellerimiz tarafından düzenli olarak yapılmakta ve kontrol edilmektedir.
• Otel içerisindeki tüm alanların detaylı temizliği, çalışma saatleri sonunda veya belirlenmiş temizlik molalarında görevli personel tarafından yapılmaktadır.
• Belirlenmiş olan saatte öncelikle genel temizlik prosedürü, daha sonrasında dezenfeksiyon prosedürü uygulanmaktadır.
• Tüm yüzeyler ve ekipmanlar yüzey dezenfektanları ile ardından ortam havası ozon cihazları ile temizlenmektedir.
• Dezenfeksiyon işlemleri esnasında ortam kapatılarak, misafirlerimize ve personelimize gerekli bilgilendirme yapılmaktadır.
• Genel alanlar, sahil kapıları, asansör kabin girişleri, SPA girişleri, restoran giriş ve çıkışlarında el dezenfektan üniteleri bulunmaktadır.
• Bakanlık tarafından yapılan güncellemeyle birlikte maske ve eldiven atıkları ayrı olarak toplanmaktadır. Sizlerin de ulaşabileceği alanlarda maske, eldiven atık kutuları etiketlenerek konumlandırılmıştır.
Personel Önlemleri
• Tüm personelimiz işe alımlarda sağlık kontrolünden geçmektedir.
• Tüm personelimizin otel girişlerinde ateşi ölçülmektedir.
• Personel servislerimiz, yemekhaneleri ve lojmanlarında sosyal mesafe kuralları gereği düzenlemeler yapılmıştır.
• Personelimizin kullandığı alanların temizlik ve dezenfeksiyonu, düzenli olarak yapılmakta ve kontrol edilmektedir.
• Olası vaka durumunda kullanılmak üzere izolasyon odaları belirlenmiştir.
• Misafirlerimizin ve personelimiz sağlığı için koruyucu ekipman kullanımına özen gösterilmektedir.
• Pandemi sürecinin başlamasından itibaren tüm personelimize, korunma yöntemleri hakkında gıda mühendislerimiz ve işyeri hekimimiz tarafından eğitimler verilmiş olup, personelimiz görev ve sorumluluklarının önemi konusunda
bilgilendirilmiştir.