Costa Magica ile Baltık Başkentleri 19 Mayıs 2018 - II Pkt

Gemi Turları

19.05.2018
26.05.2018
7 Gece 8 Gün
Detaylı Bilgi

1. GÜN

İstanbul Atatürk Hava Limanı - Stockholm TK1793 IST/ARN : 07:05 - 09:35

2. GÜN

3. GÜN

4. GÜN

5. GÜN

6. GÜN

7. GÜN

8. GÜN

Stockholm - İstanbul Atatürk Hava Limanı TK1794 ARN/ IST : 11:05 - 15:35

Fiyata Dahil Olan Hizmetler

* Hava Limanı ve liman vergileri (420 Euro kişi başı)

* Türk Hava Yolları ile ekonomi İstanbul Atatürk Hava Limanı – Stockholm - İstanbul Atatürk Hava Limanı uçuşu

* Costa Magica gemisinde tercih edilen kabin kategorisinde tur süresince tam pansiyon konaklama.

* Havalimanı– liman – havalimanı transferleri.  

* Yolcu sayısı gözetilmeksizin Türkçe rehberlik hizmeti

* Her gün ve her gece için özel olarak hazırlanmış eğlence, animasyon ve şovlar. 

* Gemide sabah, öğle, akşam yemekleri  

* Fitness ve spor salonu kullanımı

* Kaptanın hoş geldin partisi ve gala gecesi.

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

* Servis ücreti (Bahşişler gemide ödenir) :10 Euro günlük kişi başı.

* Sağlık Hizmetleri.

* Kara turları. 

* Kişisel harcamalar. (İnternet, telefon, kuru temizleme,vb.)

* İç hat bağlantı uçuşları.

* Yurt dışı çıkış harcı – 15TL (Seyahatten önce bankaya yatırılması önerilir).

 * Vize ücreti.  

* Gemideki  tüm içecekler. 

Tur Tarihleri

19 - 26 Mayıs 2018
Aramayı Değiştir
İç Kabin 19 Mayıs 2018 - İki Kişilik Oda
Tam Pansiyon
Toplam Fiyat
1.998 EUR
10170 TL
Dış Kabin 19 Mayıs 2018 - İki Kişilik Oda
Tam Pansiyon
Toplam Fiyat
2.298 EUR
11697 TL
Balkonlu Kabin 19 Mayıs 2018 - İki Kişilik Oda
Tam Pansiyon
Toplam Fiyat
2.698 EUR
13733 TL

CBB02-Costa Magica ile Baltık Başkentleri 19 Mayıs 2018 - 7n - II Pkt
Stockholm (1)/İsveç - Helsinki/Finlandiya - St. Petersburg (1) - Rusya - Tallinn/Estonya - Stockholm/İsveç
7 Gece 8 Gün

Önemli Bilgiler

Uçuş Bilgileri :

19 Mayıs 2018  TK1793 İstanbul Atatürk Hava Limanı - Stockholm 07:30 - 10:00

26 Mayıs 2018  TK1794 Stockholm - İstanbul Atatürk Hava Limanı  11:05 - 15:35


Önemli Not : 

* İç hat uçuşu ile grup uçuşu arasında en fazla 24 saat olabilir. Programda belirtilen bağlantı saatleri örnektir. Konfirme edilecek uçuş saati müsaitlik durumuna göre değişiklik gösterebilir. THY uçuş saatlerini yeniden düzenleme hakkını saklı tutar.
İç hat uçuşlarının münferit alımı öncesinde ana uçuş saatlerinin teyit edilmesi önemle rica olunur.
Ana uçuş saatleri teyit edilmeden alınan iç hat bağlantı uçuşlarında yaşanacak olası sorunlardan Touristica sorumlu tutulamaz.

* Samsung Galaxy Note 7 Hakkında !

Pegasus ve Türk Havayolları Uçuşlarında;
Ortaklığımızca icra edilen tüm seferlerde Samsung Galaxy Note 7 cihazlarının oluşturduğu güvenlik riski sebebiyle yolcu üzerinde, kabin bagajında, kayıtlı bagajlarda veya kargo olarak uçaklara kabul edilmeyeceğini siz değerli yolcularımıza bildiririz.

İptal Şartları :

Costa Cruises gemi şirketinin iptal şartlarına göre seyahate  ; 

180 gün kala yapılan iptallerde, hizmet bedeli olarak kişi başı 150 Euro, 
179 - 150 gün kala % 15 
149 - 120 gün kala % 20 
119 - 90 gün kala % 30
89 - 60 gün kala % 50
59 - 45 gün kala % 60
44 - 30 gün kala % 75
29 - 10 gün kala % 90
9 gün ve sonrası % 100'ü yanmaktadır.

Tur başlangıç tarihi gün hesabına dahil değildir. Uçak bileti iptali ayrı yansıtılacaktır

* ST. Petersburg'de ekstra turlara katılan misafirlerimiz için Rusya'ya vizesiz giriş için gerekli izinler gemi firması tarafından alınacaktır
* Program belirtilen saatler Costa Cruise’un açıkladığı saatlerdir. Gemi firması saatlerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
* Umuma mahsus pasaportlar için çok girişli Schengen vizesi ve extra turlara katılmayacak misafirlere Rusya vizesi  gerekmektedir. 
* Hizmet, diplomatik ve hususi pasaportlar için extra turlara katılmayacak misafirlere Rusya vizesi gerekmektedir.
* Programda belirtilen fiyatlar başlangıç fiyatı olup, güncel fiyatları www.touristica.com.tr 'den teyit alabilirsiniz.
* Tura katılacak misafirlerin en az 6 ay geçerliliği olan yırtılmamış pasaportları ve seyahat süresini kapsayan vizeleri olması gereklidir.
* Gemi kalkışından 1 saat önce tüm yolcular gemiye giriş yapmış olmak durumundadır. Gemiden çıkarken mutlaka geminin kalkış saatini resepsiyondan teyit edilmesi gerekmektedir.
* Gemide akşam yemekleri saatinde 1 gece İtalyan gecesi, 1 gece gala gecesi düzenlenecektir. Bu gecelerde giymek üzere Costa Magica erkek misafirlerimizden takım elbise, kadın misafirlerimizden abiye şık bir kıyafet istemektedir.
* Gemiye su ısıtıcısı, yanıcı ve kesici maddelerin girişi güvenlik sebebi ile yasaktır.
* Turun son günü saba gemiden çıkıp havalimanına transferiniz fiyata dahildir. Misafirlerimizin tamamı katılım göstermesi halinde cüzi bir ücret karşılığında, zamanımız elverdiği süre içerisinde rehberiniz çevre şehirlere gezi düzenleyebilir

Gemi ve Kabin Bilgileri

Costa Magica

Costa Magica 2004 yılında seferlerine başlamıştır. Uzunluğu 272 metre olan, 103.000 gros ton ağırlığındaki Costa Magica gemisi toplam 1358 kabinde 3470 yolcu kapasitesine sahiptir. Costa Magica gemisi muhteşem gösterilerin sergilendiği show salonu, disko ve barları ile tam bir tatil köyü niteliğindedir. Salute Saturnia sağlık ve güzellik merkezi; 1300 m² alana sahip spa merkezinde spor salonu, masaj odaları, sauna ve Türk hamamı bulunmaktadır. 


İsveç - Vize Bilgileri

Turistik Vize - İşveren - Vize Evrakları

Seyahatinizin dönüşü itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport, varsa eski pasaportlar
Pasaportlarınızdaki vize ve giriş / çıkış damgalarının olduğu sayfaların fotokopileri
2 adet biometrik fotoğraf ( Daha önce kullanılmış ve 3 aydan eski olmamalıdır )
Var ise almış olduğunuz uçak ve rezervasyonları ( Tarafımızdan hazırlanabilmektedir )
Seyahat Sağlık Sigortası ( En az gidiş / dönüş tarihinizden 1 gün önce ve 1 gün sonra olmalıdır )
Son 3 aylık ıslak imzalı ve kaşeli banka hesap ekstresi ( Ticari vize başvurularında şirket hesabı olmalıdır )
Ticari seyahatler için gideceğiniz ülkedeki firmadan kaşeli imzalı davetiye fotokopisi
Kimlik fotokopisi
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ( Anne ve baba bilgisi mutlaka olmalı )
Orjinal ikametgah belgesi
Aşağıdaki evraklar bunlara ek olarak çalışma durumunuza göre hazırlanmalıdır.


Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imzalı dilekçe ( Size örneği gönderilecektir ) Şirket imza sirküleri fotokopisi
Şirket vergi levhası fotokopisi
Şirket faaliyet belgesi ıslak imzalı ( Son 3 aylık olmalı )
Şirket ticaret sicil gazetesi fotokopisi ( Kuruluş ve güncel olmalı )

Pasaport Uyarısı;
* Yurt dışı gezilerine katılabilmek için 10 yıldan eski olmayan, seyahatin bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport ve (gerekli ülkelerde) ilgili ülke vizesi gerekmektedir. Tüketicinin vize başvuru işlemlerinde, Touristica, aracı ve yardımcı bir kurum olarak tüketiciye bu konuda ilgili kurumlar üzerinden hizmet almasına yardımcı olur. Bu hizmeti sağlayabilmesi için, tüketicinin başvuru için gereken tüm belge ve talepleri eksiksiz yerine getirmek zorundadır. Vize alınamaması durumunda, Touristica, konsolosluk ve tüketici arasında aracı bir kurum ve tüketicinin vize hizmeti alma konusunda sadece yol gösterici olduğundan sorumlu tutulamaz. Buna bağlı olarak turun iptali ya da vizenin olumlu sonuçlanmaması durumunda, vize ve sigorta ücreti konsolosluk tarafından iade edilmez.
* T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Yeşil pasaportlu misafirlerimizin pasaport geçerlilik tarihi seyahatin bitişi itibariyle en az 6 aylık olmak zorundadır. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Turistik Vize - Ücretli Çalışan - Vize Evrakları

Seyahatinizin dönüşü itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport, varsa eski pasaportlar
Pasaportlarınızdaki vize ve giriş / çıkış damgalarının olduğu sayfaların fotokopileri
2 adet biometrik fotoğraf ( Daha önce kullanılmış ve 3 aydan eski olmamalıdır )
Var ise almış olduğunuz uçak ve rezervasyonları ( Tarafımızdan hazırlanabilmektedir )
Seyahat Sağlık Sigortası ( En az gidiş / dönüş tarihinizden 1 gün önce ve 1 gün sonra olmalıdır )
Son 3 aylık ıslak imzalı ve kaşeli banka hesap ekstresi ( Ticari vize başvurularında şirket hesabı olmalıdır )
Ticari seyahatler için gideceğiniz ülkedeki firmadan kaşeli imzalı davetiye fotokopisi
Kimlik fotokopisi
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ( Anne ve baba bilgisi mutlaka olmalı )
Orjinal ikametgah belgesi
Aşağıdaki evraklar bunlara ek olarak çalışma durumunuza göre hazırlanmalıdır.


Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imzalı dilekçe ( Size örneği gönderilecektir )
Şirket imza sirküleri fotokopisi
Şirket vergi levhası fotokopisi
Şirket faaliyet belgesi ıslak imzalı veya e-imzalı ( ıslak imzalı belge son 3 aylık olmalı )
Şirket ticaret sicil gazetesi fotokopisi ( Kuruluş ve güncel olmalı )
Sigortalı işe giriş bildirgesi
Son 3 aylık maaş bordrosu kaşeli imzalı
Barkodlu hizmet dökümü ( e-devlet üzerinden alabilirsiniz )

Pasaport Uyarısı;
* Yurt dışı gezilerine katılabilmek için 10 yıldan eski olmayan, seyahatin bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport ve (gerekli ülkelerde) ilgili ülke vizesi gerekmektedir. Tüketicinin vize başvuru işlemlerinde, Touristica, aracı ve yardımcı bir kurum olarak tüketiciye bu konuda ilgili kurumlar üzerinden hizmet almasına yardımcı olur. Bu hizmeti sağlayabilmesi için, tüketicinin başvuru için gereken tüm belge ve talepleri eksiksiz yerine getirmek zorundadır. Vize alınamaması durumunda, Touristica, konsolosluk ve tüketici arasında aracı bir kurum ve tüketicinin vize hizmeti alma konusunda sadece yol gösterici olduğundan sorumlu tutulamaz. Buna bağlı olarak turun iptali ya da vizenin olumlu sonuçlanmaması durumunda, vize ve sigorta ücreti konsolosluk tarafından iade edilmez.
* T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Yeşil pasaportlu misafirlerimizin pasaport geçerlilik tarihi seyahatin bitişi itibariyle en az 6 aylık olmak zorundadır. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Turistik Vize - Emekli - Vize Evrakları

Seyahatinizin dönüşü itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport, varsa eski pasaportlar
Pasaportlarınızdaki vize ve giriş / çıkış damgalarının olduğu sayfaların fotokopileri
2 adet biometrik fotoğraf ( Daha önce kullanılmış ve 3 aydan eski olmamalıdır )
Var ise almış olduğunuz uçak ve rezervasyonları ( Tarafımızdan hazırlanabilmektedir )
Seyahat Sağlık Sigortası ( En az gidiş / dönüş tarihinizden 1 gün önce ve 1 gün sonra olmalıdır )
Son 3 aylık ıslak imzalı ve kaşeli banka hesap ekstresi ( Ticari vize başvurularında şirket hesabı olmalıdır )
Ticari seyahatler için gideceğiniz ülkedeki firmadan kaşeli imzalı davetiye fotokopisi
Kimlik fotokopisi
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ( Anne ve baba bilgisi mutlaka olmalı )
Orjinal ikametgah belgesi
Aşağıdaki evraklar bunlara ek olarak çalışma durumunuza göre hazırlanmalıdır.


SGK dan alınmış emeklilik belgesi ( Hangi tarihten itibaren emekli olduğunuzu gösterir )
Emekli maaşınızın yattığı banka hesabının son 6 aylık dökümü kaşeli ve imzalı

Pasaport Uyarısı;
* Yurt dışı gezilerine katılabilmek için 10 yıldan eski olmayan, seyahatin bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport ve (gerekli ülkelerde) ilgili ülke vizesi gerekmektedir. Tüketicinin vize başvuru işlemlerinde, Touristica, aracı ve yardımcı bir kurum olarak tüketiciye bu konuda ilgili kurumlar üzerinden hizmet almasına yardımcı olur. Bu hizmeti sağlayabilmesi için, tüketicinin başvuru için gereken tüm belge ve talepleri eksiksiz yerine getirmek zorundadır. Vize alınamaması durumunda, Touristica, konsolosluk ve tüketici arasında aracı bir kurum ve tüketicinin vize hizmeti alma konusunda sadece yol gösterici olduğundan sorumlu tutulamaz. Buna bağlı olarak turun iptali ya da vizenin olumlu sonuçlanmaması durumunda, vize ve sigorta ücreti konsolosluk tarafından iade edilmez.
* T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Yeşil pasaportlu misafirlerimizin pasaport geçerlilik tarihi seyahatin bitişi itibariyle en az 6 aylık olmak zorundadır. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Turistik Vize - Ev Hanımı - Vize Evrakları

Seyahatinizin dönüşü itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport, varsa eski pasaportlar
Pasaportlarınızdaki vize ve giriş / çıkış damgalarının olduğu sayfaların fotokopileri
2 adet biometrik fotoğraf ( Daha önce kullanılmış ve 3 aydan eski olmamalıdır )
Var ise almış olduğunuz uçak ve rezervasyonları ( Tarafımızdan hazırlanabilmektedir )
Seyahat Sağlık Sigortası ( En az gidiş / dönüş tarihinizden 1 gün önce ve 1 gün sonra olmalıdır )
Son 3 aylık ıslak imzalı ve kaşeli banka hesap ekstresi ( Ticari vize başvurularında şirket hesabı olmalıdır )
Ticari seyahatler için gideceğiniz ülkedeki firmadan kaşeli imzalı davetiye fotokopisi
Kimlik fotokopisi
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ( Anne ve baba bilgisi mutlaka olmalı )
Orjinal ikametgah belgesi
Aşağıdaki evraklar bunlara ek olarak çalışma durumunuza göre hazırlanmalıdır.

Masraflarını karşılayan kişinin ağzından yazılmış dilekçe ( Size örneği gönderilecektir )
Masraflarını karşılayan kişinin iş durumuna göre evrakları
Evli ise evlilik cüzdan fotokopisi

Pasaport Uyarısı;
* Yurt dışı gezilerine katılabilmek için 10 yıldan eski olmayan, seyahatin bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport ve (gerekli ülkelerde) ilgili ülke vizesi gerekmektedir. Tüketicinin vize başvuru işlemlerinde, Touristica, aracı ve yardımcı bir kurum olarak tüketiciye bu konuda ilgili kurumlar üzerinden hizmet almasına yardımcı olur. Bu hizmeti sağlayabilmesi için, tüketicinin başvuru için gereken tüm belge ve talepleri eksiksiz yerine getirmek zorundadır. Vize alınamaması durumunda, Touristica, konsolosluk ve tüketici arasında aracı bir kurum ve tüketicinin vize hizmeti alma konusunda sadece yol gösterici olduğundan sorumlu tutulamaz. Buna bağlı olarak turun iptali ya da vizenin olumlu sonuçlanmaması durumunda, vize ve sigorta ücreti konsolosluk tarafından iade edilmez.
* T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Yeşil pasaportlu misafirlerimizin pasaport geçerlilik tarihi seyahatin bitişi itibariyle en az 6 aylık olmak zorundadır. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Turistik Vize - Öğrenci - Vize Evrakları

Seyahatinizin dönüşü itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport, varsa eski pasaportlar
Pasaportlarınızdaki vize ve giriş / çıkış damgalarının olduğu sayfaların fotokopileri
2 adet biometrik fotoğraf ( Daha önce kullanılmış ve 3 aydan eski olmamalıdır )
Var ise almış olduğunuz uçak ve rezervasyonları ( Tarafımızdan hazırlanabilmektedir )
Seyahat Sağlık Sigortası ( En az gidiş / dönüş tarihinizden 1 gün önce ve 1 gün sonra olmalıdır )
Son 3 aylık ıslak imzalı ve kaşeli banka hesap ekstresi ( Ticari vize başvurularında şirket hesabı olmalıdır )
Ticari seyahatler için gideceğiniz ülkedeki firmadan kaşeli imzalı davetiye fotokopisi
Kimlik fotokopisi
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ( Anne ve baba bilgisi mutlaka olmalı )
Orjinal ikametgah belgesi
Aşağıdaki evraklar bunlara ek olarak çalışma durumunuza göre hazırlanmalıdır.

Öğrenci Belgesi
Ebeveynlerinin iş durumuna göre evrakları ( Masraflarını 1. veya 2. dereceden akrabalar karşılayabilir )
18 yaşını doldurmamış ise anne ve babadan muvafakatname

Pasaport Uyarısı;
* Yurt dışı gezilerine katılabilmek için 10 yıldan eski olmayan, seyahatin bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport ve (gerekli ülkelerde) ilgili ülke vizesi gerekmektedir. Tüketicinin vize başvuru işlemlerinde, Touristica, aracı ve yardımcı bir kurum olarak tüketiciye bu konuda ilgili kurumlar üzerinden hizmet almasına yardımcı olur. Bu hizmeti sağlayabilmesi için, tüketicinin başvuru için gereken tüm belge ve talepleri eksiksiz yerine getirmek zorundadır. Vize alınamaması durumunda, Touristica, konsolosluk ve tüketici arasında aracı bir kurum ve tüketicinin vize hizmeti alma konusunda sadece yol gösterici olduğundan sorumlu tutulamaz. Buna bağlı olarak turun iptali ya da vizenin olumlu sonuçlanmaması durumunda, vize ve sigorta ücreti konsolosluk tarafından iade edilmez.
* T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Yeşil pasaportlu misafirlerimizin pasaport geçerlilik tarihi seyahatin bitişi itibariyle en az 6 aylık olmak zorundadır. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.